Με σκοπό την γνωριμία τους με την ελληνική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τον σύγχρονων Ελλήνων, βρίσκονται από προχθές στα Χανιά, τα μέλη της  Νορβηγικής ορχήστρας του Igor Rybak.

Η ορχήστρα, την οποία αποτελούν είκοσι νέοι,  ηλικίας 12 έως 18 χρονών, θα δώσει μία συναυλία κλασικής μουσικής, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στην εκκλησία του Αγ. Νικόλαο Σπλάντζιας  και ώρα  19.00   με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Σήμερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 το πρωί, στην αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων, τα μέλη της ορχήστρας έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δήμο Χανίων αλλά και μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν «μία πρώτη γεύση» της παραδοσιακής νορβηγικής μουσικής.

 «Η μουσική ενώνει τους λαούς, είναι τρόπος ζωής και έκφρασης. Με τη μουσική ταξιδεύεις, γίνεσαι  πιο ήρεμος, πιο δυνατός, πιο αισιόδοξος», επεσήμανε στο καλωσόρισμά  του ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης.

«Μας συγκινεί και χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι επέλεξαν να επισκεφθούν τα Χανιά για να  γνωρίσουν από κοντά την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του τόπου μας.  Είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προώθηση και προβολή του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Λειψάκης.

   Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη, ευχαρίστησε από την πλευρά της τόσο τη νορβηγική ορχήστρα για «την τιμή που μας κάνει με την επίσκεψή της στην πόλη μας», όσο και το Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων «για τη συμβολή του στην ανάδειξη της δικής μας παράδοσης και του πολιτισμού μας,   με την παρουσίαση  - στην μουσική αυτή σημερινή συνάντηση -  ενός προγράμματος με κρητικούς χορούς και τραγούδια».

Την χαρά του για την επίσκεψη της Ορχήστρας στα Χανιά εξέφρασε εξάλλου στον χαιρετισμό του ο διευθυντής της, Igor Rybak, ενώ ο διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων, Γιώργος Κουμής, τόνισε ότι οι μαθητές του σχολείου, αποκομίζουν σημαντικά οφέλη με τη συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Νορβηγική Ορχήστρα καθώς και τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων.