Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

«Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει τις συλλογικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν. Αυτές πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κατώτερο μισθό, αναφέρομαι στο σύνολο των ρυθμίσεων που πρέπει να υπάρχουν σαν αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων» τόνισε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο.

«Είναι κατηγορηματική η αντίθεσή μου, εκφράζεται σε κάθε περίπτωση και θα καταγραφεί σε κάθε περίπτωση», συνέχισε, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του και σε ό,τι αφορά τη μείωση του ύψους των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο φέρεται να ζητά η τρόικα, διότι δεν έχει καμία σχέση αυτό το ζήτημα με εκείνο που αφορά στη διαμόρφωση του ποσού των 11,5 δισ. Πρόκειται για μια συνολικότερη επιλογή και αναφέρομαι στην επιλογή της τρόικας, αλλά ενδεχομένως και όλων εκείνων που την αποδέχονται και η επιλογή είναι να ισοπεδωθεί η εργασία, να ισοπεδωθούν οι εργαζόμενοι. Οφείλουν όλοι να γνωρίζουν ότι μια κοινωνία η οποία έχει ριγμένους στο έδαφος τους εργαζόμενους, είναι μια κοινωνία η οποία διαλύεται», τόνισε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook