Στα 48 εκατομμύρια έφθασαν οι άνεργοι στις χώρες του ΟΟΣΑ, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η κρίση είναι πλέον ορατή στους δρόμους των ευρωπαϊκών χωρών, όπου η κοινωνική πίεση είναι πολύ υψηλή και υπάρχει ορατός κίνδυνος διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, υπογράμμισε ο Μεξικανός αξιωματούχος.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και στις κυβερνήσεις τους, υποστηρίζοντας ότι χωρίς την ανάκτηση αυτής της χαμένης εμπιστοσύνης δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη.

«Είμαστε ήδη στο πέμπτο έτος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι εξελίξεις στην ευρωζώνη έχουν αποδυναμώσει την παγκόσμια οικονομία, περίπου 48 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις χώρες ΟΟΣΑ και για να έλθουμε στα προ της κρίσης επίπεδα απασχόλησης, πρέπει να δημιουργηθούν 14 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας» ανέφερε επιγραμματικά.

«Κλειδί» για την ανάπτυξη είναι η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στις διάφορες χώρες-μέλη του Οργανισμού για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και τις παρεμβάσεις στις αγορές εργασίας.

 

in.gr