Δεν μπορεί να μη δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα έως τα τέλη Οκτωβρίου, τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι το κλίμα στις συνομιλίες με την τρόικα είναι κάπως καλύτερο, αλλά παραμένει η διαφορά των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μέτρα του 2013.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει διαφωνία για το εύρος της ύφεσης την επόμενη χρονιά από την οποία εκτιμάται ο ακριβής λογαριασμός των μέτρων καθώς η κυβέρνηση κάνει λόγο για ύφεση 4% ενώ η τρόικα την ανεβάζει στο 5%.

Στο μεταξύ, εντείνονται από αύριο οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαπραγματεύσεις της τριμερούς θα γίνονται με δύο χωριστές ομάδες από πλευράς υπουργείου. Η μία θα είναι υπεύθυνη για τις διαρθρωτικές αλλαγές και η άλλη για τα δημοσιονομικά.

Στο μεταξύ, με στόχο να γεφυρώσουν τις διάφορες τους στο δημοσιονομικό σκέλος του πακέτου μέτρων, αλλά και να εξετάσουν την πρόοδο των διαρθρωτικών αλλαγών, συναντήθηκαν εκτάκτως στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου τόνισε μετά τη συνάντηση, που κράτησε περίπου μία ώρα, ότι η κυβέρνηση δουλεύει με ορίζοντα το Eurogroup της Δευτέρας .

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι υπάρχουν δράσεις που θα έπρεπε να έχουμε υλοποιήσει ή να υλοποιήσουμε μέσα στη χρονιά.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild δήλωσε ότι θα έρθει στην Ελλάδα «φρέσκο χρήμα» έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Είπε επίσης ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι έτοιμη έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια ο υπουργός ενημέρωσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό για τις συζητήσεις που είχε με την επιτροπή.

 

in.gr