Η Γερμανία δεν θα προσπαθήσει να αποτρέψει οποιαδήποτε οικονομική διάσωση της Ισπανίας από την Eυρωζώνη, διεμήνυσε από την Ισπανία ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, ο κ. Ρέσλερ έδειξε την υποστήριξή του στο σχέδιο μεταρρύθμισης της ισπανικής οικονομίας.

Ο γερμανός υπουργός συναντήθηκε με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, με κύριο θέμα τις δυνατότητες επέκτασης των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και τα μέτρα που εφαρμόζονται στην ΕΕ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αποκατάσταση της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο, ο κ. ντε Γκίντος εξήγησε στον γερμανό υπουργό τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και ο κ. Ρέσλερ από την πλευρά του εξέφρασε την υποστήριξή του στο «φιλόδοξο σχέδιο δράσης».

Ο ισπανός υπουργός τόνισε ότι το σημαντικό είναι να μειωθεί το έλλειμμα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. «Συμφωνούμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για την αποκατάσταση της ευημερίας και της απασχόλησης», είπε ο κ. ντε Γκίντος.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook