Η τηλεοπτική εμφάνιση στο Μέγκα και οι εξηγήσεις που έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τους χειρισμούς του στο θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ δεν έπεισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιμένει στη σκληρή κριτική του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η Κουμουνδούρου μελετάει τις επόμενες αντιπολιτευτικές κινήσεις της στο θέμα, ανάλογα βέβαια με τις εξελίξεις και τις τυχόν νέες αποκαλύψεις, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης  Παπαδημούλης, δεν άφησε ασχολίαστη την τηλεοπτική παρουσία του κ. Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς «τραγική». Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες του για το φιάσκο και τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ και τον εκθέτει ακόμα περισσότερο. Όσο για την προσπάθειά του να κρυφτεί για μια ακόμη φορά πίσω από το κακόγουστο σήριαλ «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», η μόνη απάντηση που αξίζει είναι: Αιδώς Αργείοι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει ότι θα δεχθεί επίθεση από τον κ. Βενιζέλο για την κριτική που του ασκεί στη συγκεκριμένη υπόθεση και εκτιμά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να μετατρέψει το θέμα σε διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για να δώσει άλλες διαστάσεις, μακριά από την ουσία του φλέγοντος ζητήματος, που είναι η κάλυψη των μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας.

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μία σκληρή κοινοβουλευτική μάχη με επίκεντρο την κοινωνική πολιτική, καθώς σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου, που έχει καταθέσει για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η πρόταση προβλέπει μεταξύ άλλων ολική διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, μερική διαγραφή των χρεών τους -σε ίδιο ποσοστό- με τη μείωση των εισοδημάτων τους στα δυόμιση χρόνια του μνημονίου και διαγραφή της μηνιαίας δόσης των δανείων τους ως προς το ποσό που υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook