Δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο, διαβεβαίωσε την ΠΟΕ – ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα υποχρεώνει τους δημάρχους να καταβάλλουν άμεσα τις αποδοχές των υπαλλήλων μετά τα φαινόμενα καθυστέρησης, που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Ο κ. Ραγκούσης, όπως είπε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματά τους.

Για το νέο μισθολόγιο δεσμεύθηκε πως, όταν η κυβέρνηση είναι έτοιμη, θα το στείλει στην ΠΟΕ – ΟΤΑ για διαβούλευση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων.

Η διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών ότι μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών, κυρίως, στους συμβασιούχους, τα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας επεκτείνονται πλέον και στους υπαλλήλους των ίδιων των δήμων.

Οι δήμαρχοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων, τόσο στα μειωμένα κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, όσο και στο γεγονός ότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι προϋπολογισμοί των δήμων.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε γνωστό στη διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ότι προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα υποχρεούνται οι δήμαρχοι να καταβάλουν άμεσα τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου που εργάζεται στους δήμους.

Η διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, από την πλευρά της, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων..

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook