Συνελήφθησαν προχθές (02.10.2012) το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 24 και 28 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση.

Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί προχθές το απόγευμα, αφού έσπασαν το τζάμι Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας 42χρονου που βρισκόταν σταθμευμένο στο Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου, αφαίρεσαν αντικείμενα συνολικής αξίας 120 ευρώ.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τους δύο δράστες, οι οποίοι κατά τη σύλληψη τους, αντιστάθηκαν σθεναρά.

Στο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες, μετά από έρευνα των αστυνομικών, βρέθηκαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές. Όπως προέκυψε από την ενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, τα αντικείμενα τα είχαν αφαιρέσει με την ίδια μέθοδο από δύο οχήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή Μόχλου Σητείας, μικρό χρονικό διάστημα προτού συλληφθούν. Τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται καθώς εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε πλήθος παράνομων πράξεων σημειώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Σεπτεμβρίου 2012, στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (03.10.2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ο οποίος διέταξε την προσωρινή τους κράτηση και παραπομπή τους στον κ. Ανακριτή.