Με άρωμα Λετονίας διεξήχθη ο χθεσινός αγώνας μπριτζ, τέσσερεις αθλητές πρωτοκλασάτοι από την Λετονία ήταν στην πόλη μας και γνωρίζοντας ότι οι αγώνες στα Χάνια είναι υψηλού επιπέδου αποφάσισαν να αγωνιστούν κατακτώντας μάλιστα οι δυο πανέμορφες δεσποινίδες την πρωτιά σχετικά εύκολα. Οι δικοί μας πρωταθλητές έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ίσως να τα έχασαν και λίγο μπροστά εκπληκτική ομορφιά των αντιπάλων και πετούσαν τα φύλλα και τις μπάζες τους άσκοπα, άλλωστε η εξωτερική ομορφιά ασφαλώς και αποτελεί ένα μεγάλο εφόδιο ακαταμάχητο για όποιον την έχει.

Η Λάουρα BEKERE μαζί με την Λώρε BRIKMANE( ΦΩΤΟ αντιμετωπιζονατς τον Γιαννη Κατσιφαρακη έπαιξαν τα προχωρημένα συστήματα από την πρώην Σοβιετική ένωση, μάγεψαν και η σαγήνη δεν άφησε ανεπηρέαστους ούτε τους φιλάθλους που επικεντρώθηκαν γύρω από αυτές τις λαμπερές υπάρξεις. 

Aυτή όμως που έκανε την διαφορά και αυτή την εβδομάδα δεν ήταν άλλη από την Μαρία Φουντουλακη, την γραμματέα του συλλόγου  που παρέδωσε ρεσιτάλ ήθους αυτή την φορά, μετά την βαρυσήμαντη ομιλία της την περασμένη εβδομάδα, χθες απέδειξε ότι είναι και μεγάλος σαν άνθρωπος, αρνούμενη να εισπράξει ωφέλει που κατά λάθος της έδιναν οι αντίπαλοι, συγκεκριμένα σε μια διανομή με αντίπαλους τους Σπανουδάκη Α. και τον Ηλία Μιχαλογιαννη από κεκτημένη ταχύτητα και από λάθος εκτίμηση των αντιπάλων της μπορούσε εύκολα να αποκομίσει παραπάνω βαθμούς από ότι δικαιούταν, αλλά αυτή το αρνήθηκε και προτίμησε την δικαιοσύνη. Της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την συμπεριφορά της και θα πρέπει οι γονείς της να αισθάνονται υπερήφανοι που έχουν ένα τέτοιο τέκνο, όπως και ο τοπικός όμιλος που την έχει στους κόλπους του. 

Σε μια εποχή που κοιτάζει να αρπάξει ο καθένας ότι μπορεί, που ο συνάνθρωπος μας αποβλέπει μόνο πως θα αποκομίσει τα περισσότερα ωφέλει από τον διπλανό του,  δίχως να νοιάζεται καθόλου για τον άλλο, και μπροστά στο ευκαιριακό κέρδος οι πιο πολλοί πουλούν την ψυχή τους ακόμη και στον διάολο η Μαρία στάθηκε σε ύψος μεγάλων προσωπικοτήτων λέγοντας το μεγάλο ΟΧΙ και με την πράξη της συγκλονιστήκαν όλοι και ένα αχνό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη των παρευρισκομένων, σημάδι που δηλώνει ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε, πρώτα η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια, το ήθος αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσαι και μετά ακλουθούν τα μετάλλια και τα κύπελλα βροντοφώναξε η Μαρία Φουντουλακη.

Το Μεγάλο "Ναι" και το Μεγάλο "Όχι"

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα

που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι

να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό'χει

έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθηση του.

Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του

Κ.Π.Καβάφης

Τούτες τις στιγμές το ποίημα αυτό τριγυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου...

Δεν ξέρω γιατί αλλά σκέφτηκα ότι σήμερα έμειναν ελάχιστοι πια αρνηθέντες...

Οι πιο πολλοί έτοιμο τόχουν μέσα τους το Ναι και λέγοντάς το, μια χαρά στη ζωή τους πορεύονται...

Γι' αυτό γεμίσαμε ξύλινους ανθρώπους,  με πρόσωπα σαν μάσκες, ψυχρά και αγέλαστα, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και έγνοιας για τους συνανθρώπους τους...

Γεμίσαμε ανδρείκελα άψυχα που λέγοντας συνεχώς Ναι στους ισχυρούς, ανέβηκαν σε βάθρα υψηλά και τις τύχες μας πήραν στα χέρια τους, νομίζοντας πως μπορούν να τις ορίζουν!

Στην 2 θέση βρέθηκε ο Ιορδανής Ακασιαδης με τον Γιώργο τον Λουρακη παίζοντας πολύ καλό μπριτζ, ενώ οι καθηγητές μας μέσης εκπαίδευσης Μάρκος Μπεμπλιδακης με τον Μανώλη Χαζηρακη πήραν την 3η θέση, το άλλο ζευγάρι των άσσων από την Λετονία ο U BETHERE και ο J BALASOUSLAT κατέκτησαν την 4η θέση, ενώ ο αετός του Ελληνικού μπριτζ Γιάννης Κατσιφαρακης με την Ρόδο Τριχακη βρέθηκε στην 5η θέση, η Ρόδο για μια ακόμη αγωνιστική βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό και έκανε σωρεία λαθών, μια θέση πιο κάτω βρέθηκε το ζευγάρι των άλλων καθηγητών μας ο Γιώργος Φωτόπουλος με τον Μιχάλη Μπενιουδακη, ενώ στην 7η θέση καταταγεί μετά από μετριότατη εμφάνιση ο αγαπημένος των γυναικών Μανώλης Μπικουβαρακης που αγωνίστηκε με τον Γιάννη Ευλογημένο, ο Μανώλης με ύφος μπλαζέ δήλωσε πως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!!

Ο Μενιος Μαραγουδακης εμφανώς με βελτιωμένη διάθεση και με κρατώντας χαμηλούς τόνους κατέλαβε την 9η θέση με συμπαίκτρια την Μαρία Φουντουλακη, κερδίζοντας όμως το βραβείο ήθους,  μια θέση πιο κάτω βρίσκουμε την Ελληνογερμανιδα άσσο Μαρουλα Κραμερ Κοχ με τον Κ. Μενεγακη ενώ στην προτελευταία θέση βρέθηκε το ζευγάρι του νιόπαντρου Ηλία Μιχαλογιαννη με τον Αντώνη Σπανουδάκη, ενώ η Ελληνοαμερικανιδα άσσος Ντεμπορ Παπαντινοφ που αγωνίστηκε με την γνωστή νομικό σύμβουλο Αγγελική Δαριβα έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και έμειναν στην τελευταία θέση.

Στα μέσα του  μήνα ξεκινούν τα μαθήματα για τους φίλους του μπριτζ, ο μαγικός κόσμος του μπριτζ σας περιμένει να σας μυήσει στα μυστικά του, τηλέφωνα επικοινωνίας 6984779084 και 6946237013 υπεύθυνη Μαρία Φουντουλακη

 

Β.Γ