Ολομέτωπη επίθεση σε όσους διαχειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για «πολιτική ομερτά»,  ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ανέφερε πως «Την ίδια στιγμή που οι αποκαλύψεις πήραν μορφή χιονοστιβάδας ετοιμάζεστε να φέρετε πακέτο σκληρών και ανελέητων μέτρων… Έχετε το θράσος να φέρετε μέτρα 13,5 δις ευρώ σε συνταξιούχους την ώρα που κρύβετε όσους έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Είχατε το θράσος να κάνετε show με την ταβερνιάρισσα στην Υδρα άλλά τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας τους προστατεύετε. Φέρτε τη λίστα στη Βουλή».

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής πως: «Ο κόμπος φτάνει στο χτένι και το ποτήρι ξεχειλίζει» υπενθύμισε τις επίμονες ερωτήσεις που κατέθετε τόσο στον πρωην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όσο και στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετική με την λίστα Λαγκάρντ δίχως όμως να λαμβάνει απαντήσεις. Σημείωσε πως «ο Βενιζέλος δεν απαντούσε τότε με ευθύτητα για το αν υπάρχει CD έκανε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον φόνο. Και όμως το κρατούσε στο σπίτι του και δεν το παρέδωσε στον διάδοχό του όταν αποχώρησε από το υπουργείο».

Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο «είχα πει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί  να λειτουργεί με όρους ομερτά και τινάχθηκε ο Βενιζέλος και ζήτησε να ανακαλέσω. Να λοιπόν γιατί τινάχθηκε τότε σαν ελατήριο. Η ομερτά ήταν πολιτική πραγματικότητα για πολλά χρόνια. Τώρα όμως σπάει και  αρχίζει να καρφώνει ο ένας τον άλλον. Φτάσαμε έως τον οικονομικό εισαγγελέα και έσπασε η πράσινη ομερτά» ενώ αναρωτήθηκε «Ποιοι επιχειρηματίες που μάζευαν προεκλογικά τους εργαζόμενους τους να ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι σε αυτή την λίστα; Ποιοι εφοπλιστές από αυτούς που προκλητικά έλεγαν «ας έρθει ο Τσίπρας να μας φορολογήσει» είναι στην λίστα; Τους προειδοποιούμε και θα έρθουμε και θα τους βρούμε και θα τους φορολογήσουμε. Ποιοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είναι στην λίστα;». Παράλληλα επισήμανε ότι «Η Ισπανία πήρε 6 δις από τις λίστες. Κρύβατε τις λίστες είστε υπόλογοι απέναντι στους έλληνες πολίτες στους νέους που τους σμπαραλιάσατε τα όνειρα που επιβάλλατε χαράτσια. Πρέπει να φύγετε οσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμείς θα ξελασπώσουμε τον τόπο».

Επίσης ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη που ανέβηκε και πάλι στο προεδρείο της Βουλής είπε: «Χαίρομαι που βλέπω τον ΠτΒ στα έδρανα άλλωστε η αποχή του δεν ήταν καινοτομία καθώς αυτό κάνει ο πρωθυπουργός εδώ και αρκετούς μήνες» αναφέρθηκε μάλιστα και στην «υπόθεση Καρούζου» εξηγώντας ότι «εμείς δεν μιζάρουμε όταν δεν έχουμε στοιχεία».

Τόνισε, όμως, πως πρέπει άμεσα να έρθει στην Ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ΄συσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook