Τελευταία ενημέρωση: 20:00

Δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν μέσα σε δύο ώρες περίπου, σε \”συνηθισμένα\” σημεία όπου έχουν εκδηλωθεί αρκετές φορές πυρκαγιές σήμαναν συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πρώτη, \”βοσκοφωτιά\” όπως όλα δείχνουν,  ξέσπασε στη Μαλάξα ψηλά στο βουνό, σε δύσβατο σημείο, με κατεύθυνση προς την περιοχή Λούλος με αποτέλεσμα να παραδοθούν στις φλόγες 60 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες, καθώς οι καπνοί από τη φωτιά ήταν ορατοί από διάφορα σημεία της πόλης.

\"\"

Στο σημείο έσπευσαν συνολικά επτά πυροσβεστικά οχήματα με 17 υπαλλήλους που έδωσαν μάχη με τις φλόγες ενώ το έργο της πυρόσβεσης έβρισκε εμπόδιο το δύσβατο της περιοχής.

Τελικά, λίγο πριν τις 8 το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Στάχτη 25 στρέμματα στο Θέρισσο.

Την ίδια ώρα, που οι δυνάμεις έδιναν μάχη με την πυρκαγιά στη Μαλάξα, ξέσπασε φωτιά, στις 18:00 περίπου στο Θέρισσο, κοντά στο Φαράγγι με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 25 στρέμματα δασικής έκτασης.

Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο έχουν εκδηλωθεί αρκετές φορές πυρκαγιές.

Και για τα δύο περιστατικά εκφράζονται υποψίες ότι προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook