Για τον άδικο χαμό του αδερφού της μίλησε η 27χρονη Camille Benett, θέλοντας να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά.

Ο 17χρονος Joe έπεσε σε κώμα αφού εισέπνευσε το «αέριο του γέλιου» στο πάρτι ενός φίλου του και άφησε την τελευταία του πνοή τέσσερις εβδομάδες μετά στο νοσοκομείο.

Υπέστη καρδιακή προσβολή και σοβαρή εγκεφαλική βλάβη εξαιτίας του υποξειδίου του αζώτου που εισέπνευσε… για πλάκα μέσα από δοχείο μαζί με τους φίλους του.Ο Joe μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Hampstead, όπου νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για ένα μήνα και έσβησε δίπλα στους απαρηγόρητους γονείς και την αδερφή του, που του κρατούσε το χέρι την ώρα που «έφυγε».

«Απλά δεν ξύπνησε ποτέ. Είχε υποστεί τόσο σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που οι ζωτικές του λειτουργίες χειροτέρευαν μέρα με τη μέρα. Μετά σταμάτησε να αναπνέει ενώ εγώ και ο πατέρας μας τού κρατούσαμε το χέρι. Πόνεσα πολύ. Δε μπορούσα να το πιστέψω ότι “χάθηκε” έτσι. Ως μεγάλη αδερφή ένιωθα την υποχρέωση να προσέχω το μικρό μου αδερφό» είπε η Camille.Πριν καλά καλά κλείσει τα 18 του χρόνια ο Joe πέθανε εξαιτίας της νεανικής περιέργειας και απερισκεψίας του.«Το “αέριο του γέλιου” χρησιμοποιείται σε μουσικά φεστιβάλ, σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλά είναι παράνομο να πωλείται όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για “αναψυχή”. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο» πρόσθεσε.
newsbeast.gr