Εκρηκτικό είναι μέχρι και αυτή την ώρα το κλίμα έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με εκατοντάδες εργαζόμενους στα ναυπηγία Σκαραμαγκά να παραμένουν έξω από το κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις 106 προσαγωγές συναδέλφων τους, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του σωματείου στα ναυπηγεία, στις οποίες προχώρησε το πρωί η αστυνομία στον χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τους 106 που προσήχθησαν, οι δέκα συνελήφθησαν ως πρωταίτιοι των γεγονότων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατηγορούνται για εισβολή σε στρατιωτική εγκατάσταση και φθορά δημόσιας περιουσίας.

Νωρίτερα το μεσημέρι επικράτησε χάος όταν συγκεντρωμένοι, πέταξαν πέτρες, ξύλα αλλά και καπνογόνα στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών, απωθώντας τους από το σημείο.

Λίγο μετά τις 18:00 οι διαδηλωτές απελευθέρωσαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας που οδηγεί προς Κηφισία, ωστόσο το ρεύμα προς την Πατησίων παραμένει κλειστό με περίπου 300 διαδηλωτές να παραμένουν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Βγάλτε τους εργαζόμενους από την ΓΑΔΑ, δεν είναι τρομοκράτες, απλά ζητούν δουλεία». Στο σημείο για συμπαράσταση έφτασαν φοιτητές και γιατροί που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλευρό των δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που προσήχθησαν, έσπευσαν συνδικαλιστές από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Έξω από το κτίριο βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, αλλά και βουλευτές.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι συγκεντρωμένοι σκέφτονται να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Ευελπίδων, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες τους, σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι από τους συναδέλφους τους θα οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο.

«Εδάρησαν ανηλεώς από τις δυνάμεις καταστολής και οδηγούνται τώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ευρισκόμενος έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

«Δεν είναι μόνο ότι διέλυσαν τη ζωή μας. Διέλυσαν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα», υποστήριξε ο κ. Παναγόπουλος παραβλέποντας το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον Σκαραμαγκά «μπούκαραν» μέσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας», καταγγέλει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ζητά ν' αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που είχε την ευθύνη για τη φύλαξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, διατάχτηκε ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη στο Πεντάγωνο, πόσοι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο και γιατί διαδραματίστηκαν αυτές οι εικόνες που διασύρουν τη χώρα σε όλη την υφήλιο.


protothema.gr