Η Αργεντινή μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου για τα κρητικά προϊόντα στη Λατινική Αμερική δήλωσε ο πρέσβης της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Jorge Mastropietro, κατά την διάρκεια της συνάντησης του στα Χανιά με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Μαργαρώνη.

Η δυνατότητα συνεργασίας αναφορικά με τα εξαγωγικά προϊόντα των δύο χωρών βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Mastropietro να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά προϊόντα, όπως το ελαιολάδο, το τυρί και το μέλι.

Παράλληλα, ο Αργεντινός Πρέσβης στην Αθήνα, επιβεβαίωσε τους δεσμούς φιλίας που ενώνουν του δύο λαούς, μίλησε με θερμά λόγια για τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα μας σύντομα, όπως και η Αργεντινή πριν από μερικά χρόνια, θα καταφέρει να βγει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου με τη σειρά του δήλωσε ότι η επίσκεψη του πρέσβη σηματοδοτεί μια ευκαιρία να αναπτυχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και πρότεινε την διοργάνωση κοινών δράσεων προκειμένου να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Αργεντινής και της Κρήτης αντίστοιχα.

Τον κ. Mastropiento συνόδευσε η Α’ γραμματέας της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Ana Karolina Ghiggino.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook