Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγούνται το πρωί της Παρασκευής οι 12 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Πεντάγωνο. Σε ένδειξη συμπαράστασης συνάδελφοί τους έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.

Για τα 12 αυτά άτομα-καθώς και για δύο ακόμη που αναζητούνται- σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Για του υπόλοιπους 94, από τους συνολικά 106 προσαχθέντες, σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και, κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα, αφέθησαν ελεύθεροι.

Για τα επεισόδια έχει διαταχθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι περίπου 450 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που έχουν μείνει απλήρωτοι επί 6 μήνες, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φωνάζοντας «Φτάνει πια η κοροϊδία!».

Στο σημείο δεν υπήρχαν επαρκείς δυνάμεις ούτε της αστυνομίας, ούτε του στρατού, με αποτέλεσμα η «επέλαση» των εργαζομένων να συνεχιστεί έως την είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αργότερα άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα τέσσερις διαδηλωτές να τραυματιστούν. Η αστυνομία στη συνέχεια προχώρησε στην προσαγωγή των 106 εργαζομένων.

Η ένταση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκαν οι προσαχθέντες. Το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στο γειτονικό νοσοκομείο του Αγίου Σάββα.

in.gr