Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα επιμένει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά τις πληροφορίες ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συμβιβασμού στο θέμα αυτό από την τρόικα. Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2013 και να απολυθούν το 2014.

«Δεν μιλά κανείς για απολύσεις» είπε στον Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ.Βολουδάκης, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση είναι ακόμη ανοιχτή και δεν υπάρχει ακόμη καταληκτικό σχέδιο.

Μιλάμε για ένα σχέδιο διαθεσιμότητας, μία παροχή δυνατότητας συνταξιοδοτικής ωρίμανσης, είπε ο υφυπουργός και παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις στον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα.

«Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έχει το υπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο κ.Βολουδάκης.

Πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες αυτές δεν πρόκειται να γίνουν αυθαίρετα, αλλά με κριτήρια, ενώ τόνισε ότι θα υπάρχει μεσοδιάστημα που μπορούν να προκύψουν για τους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, νέες θέσεις εργασίας, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν μέρος του μισθού τους.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook