Σε υψηλό 11 μηνών, βάζοντας πλέον στόχο γτα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε η τιμή του χρυσού βρίσκοντας στήριξη στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλα πακέτα διάσωσης χωρών.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 16,70 δολάρια ή κατά 0,9% στα 1.796,50 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Νοεμβρίου του 2011.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε σήμερα πως το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο και πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αγοράσει το χρέος των δοκιμαζόμενων κρατών της Ευρωζώνης.

Οι traders χρυσού θεώρησαν πως οι δηλώσεις Draghi συνιστούν ένδειξη πως σύντομα καταφτάνει περισσότερο εύκολο χρήμα καθώς η ΕΚΤ \”ζεσταίνει\” τις μηχανές τυπώματος χρήματος για να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους αγορές.

\”Είναι αυτό που ήθελαν να ακούσουν οι αγορές: πρόκειται να αγοράσουν τα ομόλογα\”, σχολιάζει ο Frank Lesh, αναλυτής futures της FuturePath Trading. \”Για αυτό ανέβηκε το ευρώ, για αυτό ανέβηκε και ο χρυσός\”, πρόσθεσε..

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook