Επίσημη παρέμβαση – διάψευση για την ύπαρξη πρότασης «επενδυτών» των 600 δισ. δολαρίων για την αγορά του ελληνικού χρέους, έκανε το υπουργείο Οικονομικών... δίνοντας τέλος στη σιωπή του πολιτικού κόσμου, ενώ η κοινωνία βοά. Το υπουργείο όχι μόνο κάνει λόγο για «χρυσοθήρες» που στερούνται «στοιχειώδη σοβαρότητα», αλλά και διαψεύδει τις επίσημες δηλώσεις τους ότι έστειλαν σχετική πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση και στα κόμματα. Την ίδια ώρα διαψεύσεις των όσων ισχυρίζονται οι δήθεν "σωτήρες" έρχονται απο τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ και γνωστός ομογενής καθηγητής Οικονομικών με δημόσια δήλωσή του ανακοινώνει την αποχώρησή του απο την οργάνωση END δημοσιοποιώντας απίστευτα πράγματα.

Το υπουργείο διαψεύδει

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε « ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα» και προσθέτει:

«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».

Διαψεύσεις και από ΗΠΑ - Καναδά

Σύμφωνα με πληροφορίες και το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισ., ενώ έχει ειδοποιηθεί για το θέμα των Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων που δίνουν συνεντεύξεις στην Ελλάδα...

Επίσης, ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο , δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Forbes με τους πλούσιους του πλανήτη, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη».

Παράλληλα η ηγεσία της Bank of Montreal , την οποία επικαλέστηκαν οι ομογενείς, είναι ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον τους . Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις όμως που φτάνουν τα 150 δισ. Δολάρια, δηλαδή το 25% του ποσού που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν οι ομογενείς.

Η «ιστορία»

Να σημειωθεί, παρ΄ότι από το υπουργείο δεν κατονομάζεται, η διάψευση αφορά την ομάδα E.N.D. (End National Debt - Τέλος Δημοσίου Χρέους) που εδώ και ένα μήνα οργανώνει καμπάνια σύμφωνα με την οποία πρότεινε να εξαγοράσει το 100% του χρέους της Ελλάδα προσφέροντας 600 δισ. δολάρια, υπό απίθανους όρους (όπως η αλλαγή του Συντάγματος), ώστε να μην πτωχεύσει η χώρα.

Ο επικεφαλής, ομογενής Αρτέμιος Σώρρας ο πρόεδρος, της END, Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανώλης Λαμπράκης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την οποία είχαν στείλει την πρότασή τους στην κυβέρνηση και στα κόμματα.

Οι φήμες οργίασαν, οι τηλεοπτικές παρουσιάσεις του θέματος πλήθυναν, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τους αμφισβήτησε και απείλησε ότι θα τους στείλει στον εισαγγελέα, αλλά χθες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τα έγγραφα του φακέλου που παρέδωσε στον ίδιο ο δικηγόρος των ομογενών και τα οποία ισχυρίζονται ότι έστειλαν προς ενημέρωση των πολιτικών της Ελλάδας.

Σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κατέθεσε μήνυση για το θέμα ζητώντας την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Πλήθος δημοσιευμάτων έκανε αργά το βράδυ λόγο για «παραπλανητικά» έγγραφα και σήμερα ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών - το μόνο που μπορεί να ελέγξει την ουσία της διακινούμενης «προσφοράς» και να την αξιολογήσει με τη δυνατότητα των πληροφοριών που διαθέτει - να διαψεύσει σε σκληρή γλώσσα την ύπαρξη σχετικής πρότασης.

Η παραίτηση του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη

Με μία έντιμη και αυτοκριτική επιστολή, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ και συγγραφέας Θεόδωρος Καρυώτης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαχώρισε τη θέση του από την οργάνωση END του γιατρού Μανόλη Λαμπράκη.

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω», γράφει ο καθηγητής Καρυώτης, από τους πρώτους που αντιλήφθηκε την αξία της ανακήρυξης της ΑΟΖ από την Ελλάδα και αγωνίστηκε για τη διαφώτιση της κοινής γνώμης.

«Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε «νερό του Καματερού» και υπέβαλα την παραίτηση μου», γράφει, ενώ περιγράφει πολλά από τα άτομα της οργάνωσης END «οπαδούς της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές».

Το κείμενο της επιστολής Θ. Καρυώτη έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Ουάσιγκτον 3 Οκτωβρίου 2012

Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση END θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα γεγονότα.

Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη τον Γιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε την δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κύριο Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κύριος Σώρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα

Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισεκατομμυρίων Ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφτηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για την μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με την γνησιότητά της ή εάν είχε γίνει η εκκαθάριση αυτής της μετοχής.

Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε “END” που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του Πρόεδρο της Οργάνωσης και εμένα Αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτότανε να με χρησιμοποιήσει στα σχέδιά του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.

Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κύριος Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στην διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση. Άρχισα βέβαια σιγά-σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

Έπαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση. Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωσή ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δε διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο! Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισεκατομμύρια δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισεκατομμύρια για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε «νερό του Καματερού» και υπέβαλα την παραίτηση μου.

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω.

Με πληροφορίες απο tromaktiko.gr και greeknews.gr