Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Νεφροπαθών ΠΑΓΝΗ και η Πενταμελής Επιτροπή Αιμοκαθαιρόμενων Κέντρου Αιμοκάθαρσης ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ παραχώρησαν, σήμερα, συνέντευξη τύπου, μετά την απόφαση οι ιδιωτικές κλινικές να προχωρήσουν σε 5ήμερες επαναλαμβανόμενες επισχέσεις εργασίας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη πληρωμή των οφειλών εκ μέρους του Οργανισμού.

Όπως τόνισαν, πλέον διατρέχει κίνδυνο η ίδια τους η ζωή, αφού το Βενιζέλειο – μετά από επικοινωνία που είχαν- δεν μπορεί να τους καλύψει, ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει με το ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Νίκος Κοκκίνης τους είπε πως αν το Κέντρου Αιμοκάθαρσης ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ σταματήσει την πίστωση θα πάει ο ίδιος να το καταλάβει!

Από τα βέλη των νεφροπαθών δε ξέφυγε ούτε ο αρμόδιος αν. Υπουργός Υγείας για τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας στο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος ανά μήνα για τις αιμοκαθάρσεις φτάνει περίπου στα 2.500 ευρώ και είναι αδύνατο να καταβάλλεται ένα τέτοιο ποσό από τους Νεφροπαθείς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook