Δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν απο το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης \”Αλέξανδρος Μπαλτατζής\” σημαντικά υδροαρδευτικά έργα στα Χανιά, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου σε σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ με την Ερώτησή τους ζήτησαν απο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαντήσει στα εξής :

• Τι μέτρα θα παρθούν από το Υπουργείο για να αντιμετωπισθεί άμεσα και γρήγορα το πρόβλημα άρδευσης των παραγωγών στις περιοχές Χρυσοσκαλίτισσας, Λιβάδια και τι μέτρα θα παρθούν για την γρήγορη αποκατάσταση των δυο λιμνοδεξαμενών ή χωροθέτηση νέας.
• Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη και η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενης του Πλατάνου, όπου το νερό από τις γεωτρήσεις έχει γίνει υφάλμυρο και κινδυνεύει να καταστραφεί το έδαφος όπου καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα πρώιμων κηπευτικών.
• Πότε θα δημοπρατηθούν τα φράγματα της Λεκάνης του Ταυρωνίτη (Σεμπρωνιώτη, Παπαδιανών) που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας συνολικά στο Νομό Χανίων με χαμηλό κόστος λόγω υψομέτρου, δεδομένου ότι η μελέτη τους έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Και στα τρία ερωτήματα, το υπουργείο ήταν αρνητικό σε ότι αφορά στην χρηματοδότησή τους απο το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ ειδικά για τις λιμνοδεξαμενές παραπέμπει σε χρηματοδότηση απο πηγές της Περιφέρειας Κρήτης.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απάντηση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook