Στην ενίσχυση του προγράμματος για την κάλυψη μεγαλύτερου αριθμού θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Με την Ερώτηση του ο κ. Κεγκέρογλου παρουσίασε τα στοιχεία για την αδικία που έγινε σε βάρος της Κρήτης και επεσήμανε τη μεγάλη ανάγκη για κάλυψη των αναγκών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και ζήτησε την επανεξέταση του θέματος για τη φετινή χρονιά, μιας και η κατανομή των κονδυλίων αδικεί κατάφορα τις οικογένειες των εργαζομένων και των ανέργων στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ενώ προστέθηκαν περίπου 40 εκατομ. στο πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» η Κρήτη από 19,9 εκατομ. που προβλεπόταν από την πρόσκληση τελικά λαμβάνει 10,46 εκατομ. Περίπου με αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθεί μεγάλος αριθμός δικαιούχων.

Ο Υπουργός στην απάντησή του δεσμεύτηκε για νέα κατανομή που θα εξισορροπήσει το πρόβλημα στις περιοχές όπως η Κρήτη, που δεν δόθηκαν πρόσθετες θέσεις και από πόρους που προέρχονταν από ιδιωτικούς φορείς. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό νέων θέσεων αφού η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Βουλευτής στην παρέμβασή του τόνισε ότι από τώρα πρέπει να προετοιμαστεί μια γενναία ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ και του ΕΚΤ ώστε να διατεθούν για κοινωνική προστασία προκειμένου να στηριχθούν τα αδύναμα οικονομικά στρώματα και ασφαλώς για την λειτουργία των
παιδικών σταθμών.

Ο Υπουργός κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι το ζήτημα της περαιτέρω απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και της πιθανής ανακατανομής τους, θα είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά, μιας και για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα κονδύλια εξαντλούνται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook