Παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί τη χώρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η παράσταση διαμαρτυρίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, γίνεται «για να διατρανώσουμε μπροστά στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ την αντίθεσή μας στη μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο».

Επίσης θα επιδοθεί στον Γερμανό πρεσβευτή ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο θα απαιτούνται οι γερμανικές αποζημιώσεις και η επιστροφή του κατοχικού δανείου, καθώς και η παράδοση στις ελληνικές αρχές της «λίστας Χριστοφοράκου».

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο «καλοδεχούμενη στην Ελλάδα», εφόσον «πρόκειται να ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα επιστρέψει το κατοχικό δάνειο, το οποίο διά της βίας έλαβε από την ευρισκόμενη σε κατοχή Ελλάδα, θα αποδώσει τις γερμανικές επανορθώσεις για τις ζημίες που προκάλεσε στον ελληνικό λαό και στις υποδομές του κατά την ίδια περίοδο και τελικά παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη την περίφημη «λίστα Χριστοφοράκου» με τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς που πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού συνάπτοντας επαχθείς συμβάσεις προμηθειών με τη Siemens».

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, η καγκελάριος «πρέπει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι εκτός από το να κουνά το δάκτυλό της και να απαιτεί θυσίες, ενώ η χώρα της κερδίζει δεκάδες δισ. ευρώ λόγω της κρίσης, έχει τη βούληση να εργασθεί για μια Ευρώπη των εθνών και όχι για μια γερμανική Ευρώπη».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook