Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσει την ετήσια κεντρική εκδήλωση του στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 1η Απριλίου στις 19:30 το απόγευμα στο Ωδείο Ρεθύμνου και καλεί όλους τους συναδέλφους Εφέδρους Αξιωματικούς, αλλά και όλους τους Ρεθυμνιώτες και τις Ρεθυμνιώτισσες να την παρακολουθήσουν.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Διαδίκτυο Κίνδυνοι και Πλεονεκτήματα» με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κύριο Γιώργο Μαρινάκη.

Θα τιμηθούν για την προσφορά τους:
Ο Έφεδρος Αξιωματικός και Εισαγγελέας Ηρακλείου κύριος Νίκος Μαρκάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής και προϊστάμενος της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλης Σφακιανάκης.

Ακολουθεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου υπό την διεύθυνση της κυρίας Ισιδώρας Χαλκιαδάκη και την χορευτική και ριζίτικη ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Σύντομο βιογραφικό:
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.
Δ/της στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το 2004.
Εργάζεται στην Αστυνομία 29 έτη εκ των οποίων τα 17 ασχολείται αποκλειστικά με την διερεύνηση Ηλεκτρονικών εγκλημάτων στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Σπούδασε Ανάλυση κ προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Εκπαιδεύθηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα που αφορά το Πλαστικό χρήμα PLASTIC CRIME.
Εκπαιδεύθηκε στο FBI σε θέματα σχετικά με την Τρομοκρατία στο διαδίκτυο Cyber Terrorism. Χειρίσθηκε περισσότερες από 3000 υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα.
Τακτικός Καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία Βραβεύθηκε από το FBI,από τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.Κ.Α.

Βιογραφικό σημείωμα:
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΚΑΚΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
Γεννήθηκε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 22-8-1955.
Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο τότε εξατάξιο γυμνάσιο Μοιρών.
Φοίτησε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1974, απ΄ όπου απεφοίτησε στις αρχές του έτους 1979.
Διέκοψε τη χορηγηθείσα λόγω σπουδών αναβολή και παρουσιάσθηκε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο με την 79Β/ Ε.Σ.Σ.Ο. Επιλέχθηκε ως ΥΕΑ και στις 25-5-1979 εντάχθηκε στη δύναμη των μαθητών της Σ.Ε.Α.Π., απ’ όπου απεφοίτησε στις 23-9-1979. Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.), στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια από τις αρχές Νοεμβρίου του έτους 1979 έως την 22-7-1981 υπηρέτησε ως διμοιρίτης στο εδρεύον στην περιοχή «Αθαλάσσα» Λευκωσίας Κύπρου 1ο Τάγμα Πεζικού της ΕΛ.ΔΥ.Κ., ονομασθείς ακολούθως ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Μετά την απόλυσή του από τις τάξεις του στρατού στις 3-8-1981, άσκησε δικηγορία στο Ηράκλειο μέχρι τον Ιανουάριο του έτους 1984, οπότε, μετά από διαγωνισμό, υπηρέτησε ως Ειρηνοδίκης στην Κάρπαθο μέχρι τον Οκτώβριο του έτους 1993, εν συνεχεία δε, επιτυχών σε σχετικό διαγωνισμό υπηρέτησε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ακολούθως ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και πάλι Ηρακλείου, προήχθην στις αρχές του έτους 2004 σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και από την 29-6-2007 μέχρι και σήμερα τυγχάνει Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου.