Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις – αφιέρωμα στην Τρίτη Ηλικία στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων .

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στο ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την συμμετοχή μαθητών του δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ με πολύ αγάπη δίδαξαν στα παιδιά τον τρόπο κατασκευής παιχνιδιών μιας άλλης εποχής.

Μιας εποχής που τίποτα δεν περίσσευε και κάθε τι το χρησιμοποιούσαμε. Έτσι οι χειροποίητες κούκλες που έπαιζαν τα μικρά παιδιά φτιαχνόταν από τις γιαγιάδες με μεράκι με όποια υλικά πανιά, κουμπιά περίσσευαν .

«Η 1η του Οκτώβρη, ημέρα εορτασμού της 3ης ηλικίας δεν είναι για μας διαφορετική από όλες τις άλλες, αφού κάθε μέρα δίνομε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Οφείλομε τα πάντα σε αυτούς τους ανθρώπους που μέχρι την τελευταία τους στιγμή νοιάζονται και αγωνίζονται για μας . Για τα παιδιά τους. Και τους το ανταποδίδομε με κάθε τρόπο καθημερινά» επεσήμανε η πρόεδρος του ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π. κ. Χρύσα Χαριτάκη στον χαιρετισμό της .

Και συμπλήρωσε ότι τα ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων προσθέτουν τη χειμερινή περίοδο νέες δράσεις, συνέχισε η κα Χαριτάκη και πρόσθεσε:. «Γυμναστική, χορωδία, ομάδες θεάτρου και σχολές Τρίτης Ηλικίας θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα ΚΑΠΗ. Οι σχολές τρίτης ηλικίας είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που βοηθά την ενεργοποίηση των ανθρώπων σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται και τους κάνει να συνειδητοποιούν τις αστείρευτες δυνάμεις που κρύβουν μέσα τους.

Η κα Χαριτάκη εξέφρασε την χαρά της που ο χώρος του ΚΑΠΗ μια ακόμη μέρα ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, Γεωργία Τερεζάκη εμφανώς συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου, ευχαρίστησε τις κυρίες του ΚΑΠΗ που μέσα από το εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης που έχουν δημιουργήσει, διδάσκουν στα παιδιά συνεχώς ενδιαφέροντα πράγματα, μεταλαμπαδεύοντας τις εμπειρίες τόσων χρόνων που κουβαλούν στις πλάτες τους .

Εξάλλου το βράδυ της ίδιας μέρας στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Χανίων στη Νέα Χώρα πραγματοποιήθηκε συνεστίαση με πλούσιο φαγητό, ποτό και τραγούδι.

Ο χώρος του ΚΑΠΗ στάθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τόσο κόσμο δήλωσε η κ. Χρύσα Χαριτάκη. «Η αποψινή βραδιά μου θυμίζει άλλες εποχές, τότε που οι γειτονιές γέμιζαν με κόσμο. Το ΚΑΠΗ είναι η αυλή της γειτονιάς και εδώ, σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο, θα ζήσουμε ξανά πολλές όμορφες βραδιές. Στην επόμενη μας συνεστίαση θα μαγειρέψουμε όλες οι κυρίες μαζί», πρόσθεσε.

Η διευθύντρια της κοινωνικής υπηρεσίας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Κατερίνα Κουνελάκη ζήτησε από τους ανθρώπους των ΚΑΠΗ να συμμετέχουν ενεργά στις σχολές τρίτης ηλικίας ενώ η υπεύθυνη του Β’ ΚΑΠΗ , Παρασκευή Ανδρεαδάκη ζήτησε από τους ανθρώπους της περιοχής να νιώθουν το ΚΑΠΗ δεύτερο σπίτι τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook