Αμερικανός πολίτης ήταν ο δράστης της επίθεσης σήμερα σε ξενοδοχείο του Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, ο οποίος σκότωσε έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

"Ο δράστης, ο οποίος κατέφυγε στην κουζίνα του ξενοδοχείου, βρέθηκε περικυκλωμένος από αστυνομικούς, οι οποίοι τον κάλεσαν να παραδοθεί", διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

"Άρχισε να πυροβολεί στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά", πρόσθεσε η ίδια. Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη στο πολυτελές ξενοδοχείο Leonardo Club, προορισμό πολλών τουριστών ξένων και Ισραηλινών , με αφορμή την εβραϊκή γιορτή του Σουκότ (Σκηνοπηγίας).

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε πως κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε.

Νωρίτερα, ο δράστης κατάφερε να πάρει το όπλο ενός φρουρού ασφαλείας του ξενοδοχείου και πυροβόλησε έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου.
Δύο τουρίστες που υπέστησαν σοκ νοσηλεύονται, συμπλήρωσε η αστυνομία.

"Ο λόγος που ο δράστης επιτέθηκε στο ξενοδοχείο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, ίσως να πρόκειται για διαφωνία ανάμεσα στους υπαλλήλους", εξήγησε η Σάμρι.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν ένας 22χρονος Αμερικανός, που πριν από μερικούς μήνες είχε έρθει στο Ισραήλ για να εργαστεί.real.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ