Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών του 1ου και του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Χανίων, που οργάνωσε και υλοποιεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας ΑΜΕΑ του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.

Στο πλαίσιό του επιδιώκεται, μέσα από δομημένες ψυχοεκπαιδευτικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, πέρα από τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τα απογεύματα, και η εκπαίδευσή τους, ώστε να αποκτήσουν κοινωνικές, γνωστικές και ψυχοκινητικές δεξιότητες.

Παράλληλα, έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα συνεργασίας των γονιών των μαθητών με ειδικούς επιστήμονες, για θέματα σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη των παιδιών τους.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του Δήμου Χανίων.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, με πιο πρόσφατη τον διαγωνισμό ζωγραφικής, φωτογραφίας και τέχνης με θέμα «Η ΟΙΚΟ-ΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ\”, τον οποίο διοργάνωσε τον Σεπτέμβριο, το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας τους περιβάλλοντος και του συνεδρίου για τις «Βιώσιμες Εναλλακτικές Προτάσεις για τον Περιορισμό της Φτώχειας και Οικολογική Δικαιοσύνη».

Οι μαθητές κατασκεύασαν τέσσερα εξαιρετικά έργα, δυο από τα οποία μάλιστα βραβεύτηκαν.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης και η αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την πορεία του προγράμματος, δεσμευόμενοι για την συνέχιση και επέκτασή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook