Άλλο ένα βλήμα πυροβολικού ερρίφθη το Σάββατο από τη Συρία σε τουρκικό έδαφος, προκαλώντας την απάντηση της Τουρκίας, η οποία με τη σειρά της έπληξε θέσεις στη συριακή επικράτεια για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Η ένταση έχει προκαλέσει ανησυχία ότι η κρίση στη Συρία θα μπορούσε να μετατραπεί σε πολεμική σύρραξη με κίνδυνο ανάφλεξης σε όλη την περιοχή.

Η οβίδα έπληξε την αγροτική περιοχή κοντά στο χωριό Γκούβετσι, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μετά από ισχυρή μάχη ανάμεσα σε Σύρους αντάρτες και στρατιώτες του Μπασάρ Αλ Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Από το βλήμα πυροβολικού, το οποίο προσγειώθηκε 700 μέτρα μακριά από το Γκούβετσι και 50 μέτρα από τα σύνορα με τη Συρία, εντός τουρκικού εδάφους- δεν υπήρχαν τραυματίες.

Ο τουρκικός στρατός απάντησε άμεσα με πυρά όλμων.

Το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής επαρχίας, ανακοίνωσε, πάντως, ότι πιστεύεται πως η οβίδα έπληξε κατά λάθος τουρκικό έδαφος, καθώς προοριζόταν για Σύρους αντάρτες.

Την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει το συριακό καθεστώς ότι θα ήταν «μοιραίο λάθος» να δοκιμάσει την τουρκική ισχύ.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ούτε απέχουμε πολύ» είχε πει ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η ένταση κλιμακώθηκε μετά την οβίδα που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην τουρκική επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε την Τετάρτη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook