Στην παρουσίαση του προγράμματος Αριάδνη με στόχο να μπει τέλος στις πλασματικές συντάξεις προχωρά εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εργασίας. Με το νέο σύστημα πιστεύεται ότι θα ελεγχθεί η παραβατικότητα γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία και εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο φορέα μέσω του οποίου θα δηλώνονται οι θάνατοι και οι γάμοι στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία εντός μιας ημέρας θα ενημερώνουν τα μητρώα τους. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει διασταύρωση και για σημερινές νησίδες παραβατικότητας όπως χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Εργασίας όπως οι συντάξεις χηρείας και άγαμων θυγατέρων καθώς δεν μπορεί αλλιώς να ελεγχθεί αν κάποιοι έχουν παντρευτεί και παρανόμως εισπράττουν συντάξεις.

Με την Αριάδνη πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να ξετυλίξουν το μίτο της παρανομίας γύρω από τα ασφαλιστικά ταμεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την απογραφή που έχει ολοκληρωθεί σε δημόσιο, ΙΚΑ και βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΓΑ θα εξοικονομηθούν 400 εκατ. ευρώ.

 

skai.gr