Η Ελλάδα πρέπει να προσέξει την δημοσιονομική πειθαρχία και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των 5+5 την Παρασκευή στη Μάλτα για το διάλογο στην Μεσόγειο.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη θέση της κυβέρνησής του, είπε ότι «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η θέση της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη δημοσιονομική πειθαρχία, στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις».

«Πράλληλα, όμως» συνέχισε «πρέπει να δείξουμε μεγάλη ευαισθησία προς τις επιπτώσεις τους στην διάθεση των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τελευταίες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, σχετίζονται απόλυτα με αυτό το πρόβλημα».

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να εκφράσει και πάλι την ανησυχία του για τη δυνατότητα έμμεσης ενίσχυσης ρατσιστικών και λαϊκίστικων πολιτικών δυνάμεων, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση, πράγμα που έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση της Ρώμης έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να οργανώσει πανευρωπαϊκή διάσκεψη, στην ιταλική πρωτεύουσα, για την ανάλυση και την αντιμετώπιση του όλου αυτού φαινομένου.

 

in.gr