Την παραίτησή του υπέβαλε ο Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά και πρώην Δήμαρχος Μουσούρων Ξενοφών Αρναντωνάκης, τηρώντας το \”πρωτόκολλο τιμής\” για το θέμα της έδρας Εφετείου στο Ηράκλειο.

Ο κύριος Αρναντωνάκης δήλωσε χαρακτηριστικά στο Flashnews.gr \”Βαρέθηκα να ακούω για ένα πρωτόκολλο τιμής εάν θα φύγουν και άλλες υπηρεσίες από τα Χανιά για να πάνε στην παρακείμενη πόλη που ακούει στο όνομα Ηράκλειο\”

\”Γνωρίζω αυτά τα θέματα από το 1984 και ξέρω ότι 64 υπηρεσίες έχουν φύγει από τα Χανιά, και επειδή κανείς δεν κάνει πράξη αυτά που λέει , αποφάσισα αφού είδα ότι έχει τελεσιδικίσει η απόφαση να παραιτηθώ\”.

Συνεχίζοντας ο κ.Αρναντωνάκης σχολιάζοντας τη μη παραίτηση των Βουλευτών Χανίων είπε: \”Κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρεμιέται.Το τι θα κάνει ο κάθε ένας που υπηρετεί ένα φορέα είναι δικός του λογαριασμός. Οι ταγοί του Νομού αρέσκονται να λένε βαριές κουβέντες, αλλά λυπούμαι που θα το πω, δεν ξέρω αν τις υλοποιούν \”.

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα 21/3 ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως ο ίδιος πήγε στον πρόεδρο της Βουλής περιμένοντας και τους άλλους βουλευτές για να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, αλλά οι άλλοι δεν πήγαν και κάλεσε όλους τους αιρετούς των Χανίων να δηλώσουν πως θα παραιτηθούν.

Παράλληλα ο κ.Μαρκογιαννάκης αναφερόταν και στην μονάδα νεογνών αλλά και στο σύνολο των υπηρεσιών που – με την δικαιολογία – της διοικητικής μεταρρύθμισης και της οικονομικής κρίσης μεταφέρονται απο τα Χανιά στην έδρα της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Πάντως να σημειωθεί ότι , πριν απο αρκετά χρόνια, όταν είχε συνταχθεί το \”Πρωτόκολλο τιμής\” είχε τονιστεί πως δεν έχει κανένα νόημα να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μόνο όσοι έχουν εκλεγεί σε διάφορες θέσεις – είτε βουλευτικές, είτε αυτοδιοικητικές (το σύνολο των δημοτικών συμβούλων)  – αλλά πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι αναπληρωματικοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook