Τα προβλήματα των νεφροπαθών, αποτέλεσαν το κύριο θέμα συζήτησης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης σύσκεψης που είχε ο βουλευτής Ν.Δ. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, αλλά και εκπροσώπους νεφροπαθών στο Ηράκλειο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του βουλευτή, ενώ έγινε με αφορμή την απόφαση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών να αναστείλουν της πίστωση τους προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ακόμα και για τους νεφροπαθείς. Ο κ. Σενετάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, αλλά και των νεφροπαθών του Ηρακλείου, πως υπήρξαν συσκέψεις και πιέσεις από το Υπουργείο Υγείας προς το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κλινικών, ώστε να εξαιρεθούν οπωσδήποτε από την αναστολή πίστωσης οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νεφροπαθείς, κάτι που τελικά μπόρεσε να γίνει.

Ταυτόχρονα ωστόσο ο κ. Σενετάκης ενημερώθηκε για όλο το πλαίσιο των διεκδικήσεων που έχουν οι νεφροπαθείς, καθώς και για την υφιστάμενη κατάσταση στο Ηράκλειο, αλλά και πανελλαδικά. Ο βουλευτής κατέθεσε στο πλαίσιο της συζήτησης μία δέσμη από προτάσεις πιθανών λύσεων, ενώ υποστήριξε πως στο βαθμό του εφικτού, πρόκειται να προχωρήσει τις άμεσες ενέργειες και αιτήματα που θεωρεί ότι μπορούν να γίνουν δεκτά από το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Σενετάκης δήλωσε επιπρόσθετα την πρόθεση του να στηρίξει την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, υποστηρίζοντας πως οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοιχτοί μαζί τους, ώστε να υπάρχει ένα πλαίσιο διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων. Ο κ. Σενετάκης υποστήριξε παράλληλα πως πρόκειται, στην πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί, να επισκεφθεί από κοντά τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, προκειμένου να διαμορφώσει την καλύτερη δυνατή εικόνα για τις ανάγκες, αλλά και τα ζητήματα των νεφροπαθών.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook