«Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπάρχουν» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο των ελεγκτών νωρίτερα το Σάββατο.

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας:

«Ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα, δηλαδή από τους προϊσταμένους, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η τρόικα επιμένει στη «συνταγή» των περικοπών σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «προσπαθούμε να συμβιβαστούμε, προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την τρόικα και σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό, ενώ συζητήθηκαν και οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και γι\’ αυτό στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

«Ο στόχος είναι να πάρουμε τη δόση έγκαιρα. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη, αλλά είμαστε κοντά. Πρέπει να κλείσουμε τα μέτρα και για το 2013 και για το 2014» ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook