«Ο άνθρωπος που αμείβεται όσο 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλοι αναγκάζει αυτούς τους λαούς να ζουν με ψωμί και νερό». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν η δανική εφημερίδα «Ekstra Bladet».

Σκιαγραφώντας το προφίλ του «σκληρού της τρόικας» η εφημερίδα της χώρας του παρομοιάζει τον Πολ Τόμσεν με έναν χειρουργό που αποφασίζει με το νυστέρι στο χέρι για το μέλλον της Ελλάδας. «Είτε η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, είτε μείνει ο 57χρονος Δανός οικονομολόγος θα παραμείνει ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα» αναφέρει εν λόγω εφημερίδα στο σχετικό της ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με την «Ekstra Bladet» ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος είναι σχεδόν άγνωστος στην ίδια του τη χώρα, πρόκειται να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας αργότερα μέσα στον μήνα, ή αν θα υποδείξει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να πουν \”αντίο\” στην Ελλάδα.

«Ο Δανός οικονομολόγος που αποφασίζει για την τύχη των Ελλήνων έχει μακρά εμπειρία από μέτρα λιτότητας, καθώς έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε προγράμματα του ΔΝΤ στη Γιουγκοσλαβία, την Ιρλανδία, τη Ρωσία και την Πορτογαλία» αναφέρει το ρεπορτάζ  της δανικής εφημερίδας υπογραμμίζοντας πως ο «συμπατριώτης της» Πολ Τόμσεν είναι σκληρός, αποφασιστικός και ατάραχος σε κάθε διαπραγμάτευση.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook