Ποιες είναι οι βασικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την προστασία τoυς; Σε περίπτωση επαφής ή παρατήρησης μεσογειακής φώκιας ή κητώδους, ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους αλλά και του ζώου;

Στις παραπάνω ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το σεμινάριο που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και η MΟm την Τρίτη 16 Οκτωβρίουκαι ώρες 09:00-14:00 στα γραφεία του WWF Ελλάς στο Ηράκλειο, Εθνικής Αντιστάσεως 82, 1ος όροφος..

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, θα δοθούν σαφείς οδηγίες σε περίπτωση παρατήρησης ζώου, στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο Θαλάσσια θηλαστικά: οι συγκάτοικοί μας των ελληνικών θαλασσών.

Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθούν στο έργο της προστασίας των ζώων αυτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στις τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook