Σε αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν την Τρίτη στις 11 το πρωί οι ομοσπονδίες πρατηριούχων υγρών καυσίμων  και οι ενώσεις έμπορων  της χώρας που διαμαρτύρονται για την απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης .

Όπως είπε ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Υγρών Καυσίμων και πρόεδρος των βενζινοπωλών στα Χανιά κ. Βαγγέλης Κώτσος, η αύξηση αυτή είναι αδικαιολόγητη, "και να πάψει να μας κοροϊδεύει η εγχώρια και η ξένη τρόικα."

Ο κ. Κώτσος τόνισε "πως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η αύξηση καθώς όπως αποδείχθηκε από την Ομοσπονδία αυτές τις ημέρες δεν πρόκειται να παταχθεί η λαθρεμπορία με τον τρόπο αυτό, ενώ ούτε εισπρακτικά μπορεί να λειτουργήσει αυτό το μέτρο, γιατί το υπουργείο οικονομικών θα βάλει στα ταμεία του λιγότερα χρήματα από όσα έβαλε ακόμα και την προηγούμενη χρονιά."

Ο κ. Κωτσος σημείωσε ότι οι πρατηριούχοι δεν πρόκειται να δεχθούν αυτή την αύξηση,  επισημαίνοντας πως ο αποκλεισμός του υπουργείου δεν θα είναι συμβολικός καθώς δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το υπουργείο αν δεν γίνει πρώτα μια συνάντηση με την πολιτική ηγεσία  και δεν απαντηθούν τα ερωτήματα που ήδη έχουν τεθεί.

Αξίζει να επισημανθεί πως σε αυτή την κινητοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συμμετέχει  η ΠΟΠΕΚ, η ΕΔΕ, η Ένωση Εμπόρων Αθηνών , η Ένωση Έμπορων και Μεταπωλητών Θεσσαλονίκης

Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος και αρκετοί πρατηριούχοι από όλη την Κρήτη που αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό ακριβώς.