Σε συμβιβασμό με την τρόικα για μέτρα ύψους 8,8 δισ. ευρώ το 2013 (έναντι 7,8 δισ. που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού) φαίνεται ότι καταλήγει η κυβέρνηση, αναζητώντας συν τοις άλλοις μία «θετική δήλωση» από το Eurogroup τη Δευτέρα.

Η τρόικα πιέζει για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων και για παρεμβάσεις «άμεσης απόδοσης», δηλαδή μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών θα αναχωρήσουν σήμερα για το Λουξεμβούργο, ώστε αύριο, Δευτέρα, να συμμετέσουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την τρόικα και σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό, ενώ συζητήθηκαν και οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και γι' αυτό στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας: «Ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα».

 

in.gr