Άλλη μια πράσινη ανάσα με περισσότερο οξυγόνο επιχειρεί να δώσει στο Ηράκλειο η Δημοτική Αρχή με πρωταγωνιστές τα κρητικά αρώματα των φυτών την αίγλη των δέντρων και την αναβάθμιση των χώρων αναψυχής και περιπάτου.

Πολύ κοντά στο σχεδιασμό που έθεσε για τριπλασιασμό του πράσινου της πόλης με τη φύτευση 50.000 δέντρων θάμνων και φυτών κατορθώνει όχι μόνο την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα από την αύξηση του πρασίνου αλλά καθιστά το Ηράκλειο μια από τις λίγες πόλεις που μέσα σε λίγα χρόνια αναδεικνύεται πρότυπο αξιοπρεπούς και αειφόρας διαβίωσης, με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο.

ΦΥΤΕΥΣΗ 7 ΧΙΛ.ΔΕΝΤΡΩΝ ,ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ,ΘΑΜΝΩΝ

Στα πλαίσια αυτού του πράσινου σχεδιασμού που αποτελεί βασικό στοιχείο και μια από τις προτεραιότητες του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής πολύ σύντομα, αφού έχει ήδη προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός πάνω από 7 χιλιάδες μεγάλα δέντρα ,θάμνοι και κρητικά αρωματικά φυτά θα φυτευτούν στα Ενετικά τείχη σε πολλούς οδικούς άξονες και δρόμους αλλά και σε πάρκα σε συνοικίες και γειτονιές της πόλης.

Ο προϋπολογισμός για τη προμήθειά τους ανέρχεται σε 198 χιλ ευρώ με το ΦΠΑ και ο Ανοιχτός Μειοδοτικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στη Λότζια.

Το έργο μετά από τις επιτυχημένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εντάχθηκε για χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από το Πράσινο ταμείο.

Περισσότερο οξυγόνο

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με το πράσινο που αναπτύσσεται στη πόλη, απελευθερώνεται περισσότερο οξυγόνο δεσμεύονται τόνοι σκόνης καθαρίζοντας εντυπωσιακά τον αέρα και μειώνεται δραστικά το επικίνδυνο διοξείδιο του θείου στην ατμόσφαιρα συμβάλλοντας στην καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής των Δημοτών.

Συνεχίζουμε , τόνισε ο Δήμαρχος τις δράσεις που προβλέπονται στο σχεδιασμό μας για περισσότερο πράσινο αξιοποιώντας διάφορα Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα για την εξεύρεση πόρων όπως σε αυτή τη φάση που προσπαθήσαμε και καταφέραμε τη χρηματοδότηση αυτού του έργου από το Πράσινο ταμείο. Παράλληλα όπως είπε θα αξιοποιηθεί για την άρδευση του πρασίνου της πόλης η τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων ως εναλλακτικός υδάτινος πόρος.