Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, το πρόβλημα παραμένει έντονο. Σε αυτό \”πατάνε\” συγκεκριμένες ομάδες όπως η Πατριωτική Πολιτοφυλακή, η οποία κάνει εκ νέου την εμφάνισή της και δηλώνει πως απλώς υπερασπίζεται τους πολίτες.

Μέλη της οργάνωσης είχαν μιλήσει παλαιότερα στον Τύπο και τότε είχε προκληθεί σχετική αναστάτωση με την ύπαρξη της ομάδας αυτής.

Μετά λοιπόν το διάστημα σχετικής απραξίας, μέλη της οργάνωσης μίλησαν στην εφημερίδα Παραπολιτικά υποστηρίζοντας ότι έλεγαν και στο παρελθόν.

Δηλαδή πως δεν πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση, αλλά για ομάδα πολιτών με στόχο να εκπαιδεύσει και να οργανώσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση κρίσης.

Όλα αυτά πάντα σεβόμενοι όμως το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

\”Δεν είμαστε εδώ για να υποκαταστήσουμε την Αστυνομία. Σκοπός μας είναι να μάθει ο κόσμος να λειτουργεί συνολικά ως ομάδα. Δεν είμαστε ακροδεξιοί, εθνικιστές είμαστε και χωρίς τον εθνικισμό δεν υπάρχει Ελλάδα\”, λέει ο υπαρχηγός της οργάνωσης.

Η οργάνωση κάνει εκπαιδεύσεις και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με όπλα τύπου airsoft. Παράλληλα δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν μπροστά στους λαθρομετανάστες που \”χτυπούν με καλάσνικοφ για 5 και 10 ευρώ\”.

Ακόμα υποστηρίζουν πως κάθε Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει όπλο στο σπίτι του ώστε να μπορεί να προστατευθεί από πιθανή εισβολή.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός πως παρά τη στρατιωτικής της δομή αλλά και πειθαρχία, η ίδια η οργάνωση απορρίπτει, τουλάχιστον επίσημα και δημόσια, τον όρο \”παραστρατιωτική οργάνωση\”.

Για αυτόν τον λόγο και έβγαλε σχετική ανακοίνωση, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Γράφει η ανακοίνωση:

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’παραπολιτικά’’ που περιείχε την συνέντευξη της διοίκησης της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής αναφέρεται σε εμάς με χαρακτηρισμούς όπως παραστρατιωτική οργάνωση κλπ.

Λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι κάνουμε χρήση αληθινών όπλων και πυρών και ότι παίρνουμε τον νόμο στα χέρια μας. Αυτό εκτός από αναληθές είναι και άστοχος τίτλος καθώς είμαστε μια νόμιμη οργάνωση με κατατεθειμένο καταστατικό. Χρησιμοποιούμε όπλα airsoft και τηρούμε κάθε κανόνα ασφαλείας κατά την διάρκεια των εκπαιδεύσεων.

Τέλος είμαστε οι τελευταίοι Έλληνες που θα καταπατούσαν τους νόμους και το Σύνταγμα και σε καμιά περίπτωση δε θα υποκαταστήσουμε το ρόλο της αστυνομίας και του Στρατού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η φωτογραφία είναι από την ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook