Από τις αρχές του Απριλίου του 2013 θα ισχύει ο κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το «νέο μηχανισμό» για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας.

Η νομοθετική ρύθμιση για το «νέο μηχανισμό κατώτατου μισθού» θα ψηφιστεί και θα γίνει νόμος του κράτους το αργότερο μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2013.

Η νομοθέτηση του νέου μηχανισμού, αποτελεί δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική Κυβέρνηση στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Ο διάλογος για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2012 και έχει οριστεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2012.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παρουσιάσει σε δημόσια διαβούλευση και θα καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου του 2012.

Δημοσιοποιώντας το χρονοδιάγραμμα θεσμοθέτησης και εφαρμογής του νέου συστήματος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι «δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός».

«Η χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους (ν.4046/2012), να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και τονίζει ότι «ο νέος μηχανισμός, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook