Σε φρούριο θα μετατραπεί η Αθήνα για ένα 24ωρο, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη.

«Πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν οι συγκεντρώσεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα στην πλατεία Ομονοίας, την πλατεία Συντάγματος και έξω από τη γερμανική πρεσβεία.

Από τις 12 το μεσημέρι το Κέντρο θα είναι απροσπέλαστο, καθώς θα αποκλειστεί η κυκλοφορία. Τις ώρες των διαδηλώσεων θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται κοντά στη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και για την γερμανική πρεσβεία στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, το Ινστιτούτο Γκαίτε και σε γραφεία και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιρειών, σύμφωνα με Τα Νέα.

Τα πέντε σημεία στα οποία θα επικεντρωθούν τα αστυνομικά μέτρα είναι η Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, η γερμανική πρεσβεία και το ξενοδοχείο Χίλτον.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα διατεθούν προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισοδια, ενώ τα μέτρα θα ισχύσουν από το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης, 40 διμοιρίες θα συγκροτηθούν για την προστασία της Βουλής από αστυνομικούς που θα φτάσουν στην Αθήνα από την περιφέρεια. Σε επιλεγμένα κτίρια θα ακροβολισθούν άνδρες των ΕΚΑΜ ως ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ θα ενισχυθούν και από στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού.

Επίσης, θα τοποθετηθούν κάγκελα γύρω από τη Βουλή, ενώ ο φράχτης θα στηθεί ξανά στη Β.Σοφίας περίπου στο ύψος της Ακαδημίας για να αποκλεισθεί η διέλευση των διαδηλωτών.

Σε καίρια σημεία της Αθήνας θα βρίσκονται και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού, ενώ αστυνομικοί σκύλοι θα ελέγχουν όλα τα σημεία στα οποία θα κινηθεί η γερμανική αντιπροσωπεία.

Τέλος, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχει τις μετακίνησεις της Άνγκελα Μέρκελ και τους διαδηλωτές.

Η Αστυνομία, μάλιστα, αναμένεται να προχωρήσει ήδη από σήμερα, Δευτέρα, σε μπαράζ προληπτικών ελέγχων και προσαγωγών.in.gr