Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την προβολή και προώθηση των Κρητικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, οργανώνει την παρουσία 14 Κρητικών επιχειρήσεων σε ενιαίο χώρο στην Διεθνή Έκθεση SIAL 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι κατά το διάστημα 21 – 25 Οκτωβρίου.

Το Κρητικό περίπτερο θα είναι ενταγμένο στο Εθνικό περίπτερο της Ελληνικής συμμετοχής που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Η δράση αυτή είναι μια πρωτοβουλία του ΣΕΚ, σε συνέχεια της προηγούμενης συμμετοχής της Κρήτης στη Δ.Ε. SIAL 2006 και 2008, αλλά και της παρουσίας του νησιού μας στη Δ.Ε. ANUGA 2005, 2007, 2009 και 2011, στις οποίες μεγάλος αριθμός Κρητικών επιχειρήσεων πρόβαλαν τα προϊόντα τους με μεγάλη επιτυχία.
Η φετινή παρουσία, κάτω από τη σήμανση “Taste Like Crete”, θα αποτελείται από 14 επιχειρήσεις, οι οποίες ειδικεύονται στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και ελιών, αρτοποιημάτων, μελιού, κρασιού, σαλιγκαριών και άλλων ποιοτικών Κρητικών προϊόντων και θα καταλαμβάνει χώρο περίπου 200 τ.μ. 
Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός και δείχνει την μεγάλη επιθυμία των Κρητικών επιχειρήσεων να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση, δεδομένου του γεγονότος ότι δε θα υπάρξει καμία οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια Κρήτης.
Ο ΟΠΕ, που διοργανώνει τη συμμετοχή 150 και πλέον ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, υλοποιεί παράλληλα δράσεις προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών τροφίμων και ποτών. 
Το ελληνικό περίπτερο θα έχει ως κεντρικό σύνθημα το, βραβευμένο με red dot διάκριση, σύνθημα “Taste Like Greece”. Επίσης, στο stand του ΟΠΕ θα παρευρεθούν Γάλλοι δημοσιογράφοι για την παρουσίαση και τη γευστική δοκιμή των ελληνικών προϊόντων, με παράλληλες δημοσιεύσεις στον Τύπο και πρόσκληση δημοσιογράφων του κλάδου.
Στα πλαίσια της Έκθεσης, και σε συνεργασία με την SOPEXA HELLAS, θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις γαστρονομίας. Η κεντρική εκδήλωση θα έχει τίτλο «Ας καλέσουμε την Ελλάδα στο τραπέζι μας», στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί live show με πρωταγωνιστές 2 γνωστούς Γάλλους bloggers γαστρονομίας και τον γνωστό Έλληνα executive chef του ομίλου Aldemar, κο
Ευάγγελο Αγάλου, οι οποίοι θα δημιουργήσουν συνταγές με ελληνικά προϊόντα, προσαρμοσμένες στις γαλλικές γαστρονομικές συνήθειες.
 Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσα από τα πιο δημοφιλή blogs, σε συνεργασία με 4 επίσης γνωστούς bloggers γαστρονομίας, οι οποίοι θα παρασκευάσουν, με τον δικό τους τρόπο, από ένα ελληνικό πιάτο, και στη συνέχεια θα ανεβάσουν τις συνταγές στα blogs τους.
Για την ενίσχυση μάλιστα της εκδήλωσης γαστρονομίας, ο ΟΠΕ οργάνωσε την παρουσία των 2 Γάλλων bloggers, με σκοπό την εξοικείωσή τους με την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Ελλάδα βρέθηκαν και στην Κρήτη, κατά το διάστημα 20 – 23 Σεπτεμβρίου, και γνώρισαν την ομάδα chef του ομίλου Aldemar και τον κο. Αγάλου, αλλά και τους θησαυρούς της Κρητικής γαστρονομίας.
Παράλληλα, για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων, θα λειτουργήσει από τον ΟΠΕ χώρος γευσιγνωσίας (degustation lounge) για τις ανάγκες φιλοξενίας των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου. Το καθημερινό μενού, την επιμέλεια του οποίου θα έχει η ομάδα του ομίλου Aldemar με επικεφαλής τον κο Αγάλου, θα είναι αφιερωμένο στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα
διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, ανάμεσά τους και της Κρήτης.
Η προβολή στη Δ.Ε. SIAL 2012, σε συνδυασμό με όλες τις υποστηρικτικές ενέργειες που διοργανώνονται παράλληλα, θα αποτελέσει ακόμα ένα βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών προϊόντων, τονίζοντας για μία ακόμη φορά γιατί τα τρόφιμα και τα ποτά μας αξίζουν να γίνουν η επιλογή των καταναλωτών παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook