Βαρύ πλήγμα επέφεραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κορυφαίο ραδιοσχολιαστή της Αυστραλίας και στον ραδιοφωνικό σταθμό που τον φιλοξενεί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός 2GB του Σίδνεϊ υποχρεώθηκε να σταματήσει όλες τις διαφημίσεις στην εκπομπή του Άλαν Τζόουνς, μετά την απόφαση τουλάχιστον 70 χορηγών και εταιρειών να σταματήσουν να διαφημίζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύστερα από τα προσβλητικά σχόλια που έκανε σε βάρος της πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ ο γνωστός ραδιοσχολιαστής.

Οι εταιρείες αυτές υποχρεώθηκαν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους μετά από συντονισμένες «επιθέσεις» που δέχθηκαν από το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κλπ). Μεταξύ αυτών και η Μερσεντές η οποία είχε δώσει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, αξίας 250.000 δολαρίων, στον Τζονς, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας που είχε με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Η εταιρεία πήρε πίσω το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εκνευριστεί και να αποκαλέσει έναν εκ των διευθυντών της «ασπόνδυλο θαύμα», μέσω της σημερινής εκπομπής του.

Παράλληλα ο Τζονς είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως η εκστρατεία εκφοβισμού του ίδιου και των χορηγών του, μέσω του διαδικτύου, είναι «απαράδεκτη» και αν γινόταν μέσα από άλλους χώρους θα ήταν και «παράνομη». Για να «προφυλαχθούν» δε, οι διαφημιστές του απ\’ αυτή την συστηματική εκστρατεία εκ μέρους του κοινού, ο σταθμός 2GB αποφάσισε να σταματήσει όλες τις διαφημίσεις στη συγκεκριμένη εκπομπή, προφανώς έως ότου ξεχαστεί το όλο θέμα. Εκτιμάται ότι το κόστος για τον Τζονς και τον σταθμό ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι σήμερα πάνω από 110.000 άτομα παίρνουν μέρος στην εκστρατεία εναντίον του Τζονς, αλλά και των εταιρειών που διαφημίζονταν στην εκπομπή του, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ζήτησε συγνώμη για πρόσφατο σχόλιο του.

«Όλοι γνωρίζετε ότι κάθε μέλος του Εργατικού Κόμματος έχει αντιληφθεί ότι η Τζούλια Γκίλαρντ είναι μία ψεύτρα. Ο γέρος (ο πατέρας της πρωθυπουργού) πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες από ντροπή. Από ντροπή, γνωρίζοντας ότι η κόρη του, κάθε φορά που μιλά στο Κοινοβούλιο, ξεστομίζει ψέματα» είπε ο Τζονς.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός κάνει λόγο για απόπειρα φίμωσής του και εκφοβισμού των εταιριών που διαφημίζονται στο πρόγραμμά του. «Ουσιαστικά επιχειρούν να στερήσουν από το κοινό το δικαίωμα της επιλογής. Της ελεύθερης επιλογής να με ακούνε και της ελεύθερης επιλογής των εταιριών να διαφημίζονται στην εκπομπή μου», είπε.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook