Η Φιλοζωική Κρήτης με την πολύτιμη βοήθεια φορέων, χορηγών και εθελοντών, διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους παρευρέθησαν στην Πλατεία Ελευθερίας και αφού αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, περπάτησαν συμβολικά μέχρι την 25ης Αυγούστου.

\’\’Δείξαμε ότι το Ηράκλειο έχει μεγάλο πληθυσμό υπεύθυνων ιδιοκτητών σκύλων οι οποίοι στην βόλτα μαζεύουν τα περιττώματα και ο σκύλος τους βρίσκεται πάντα σε λουρί.\’\’

 Σκυλάκια μικρά, μεγάλα, ράτσας και ημίαιμα, πρώην αδέσποτα… όλα είχαν κάτι κοινό: ιδιοκτήτες που κατανοούν την ευθύνη και τις ανάγκες τους και τα φροντίζουν και τα αγαπούν!

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στη Λότζια, τα σταντ επισκέπτηκαν πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες, για να πληροφορηθούν και να στηρίξουν το έργο μας, προσφέροντας χρηματικές δωρεές, αγοράζοντας σπιτικά γλυκά φτιαγμένα από αυγά ελευθέρας βοσκής (Ορνίς Ποιών) από τους εθελοντές μας και διάφορα άλλα προϊόντα (μπλούζες, κούπες κτλ).

Οι νέες τσαντούλες μας θα φορεθούν πολύ το χειμώνα που έρχεται και θα θυμίζουν σε όλους ότι πρέπει να ‘Keep Calm and Love Animals’!

Το βράδυ γιορτάσαμε χορεύοντας με την μουσική των The Polka Dots και κρασί Κτήμα Λυραράκη! Ο κάθε περαστικός άναψε κι ένα κεράκι έτσι ώστε στο τέλος, το κτίριο της Λότζια να έχει φωταγωγηθεί και να αποτελεί ένα πανέμορφο θέαμα στο κέντρο του Ηρακλείου!

Την Κυριακή (7 Οκτωβρίου), στο πάρκο στο Κομμένο Μπεντένι σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν με τον καλύτερό τους φίλο στο Fun Dog Show (αντι-καλλιστεία σκύλων) με κατηγορίες όπως ‘η πιό κουνιστή ουρά’ και ‘το καλύτερο ΚΑΠΗ’.

Υπήρξαν πολλές συμμετοχές και όλοι (άνθρωποι και σκύλοι) πέρασαν μια ευχάριστη και ηλιόλουστη Κυριακή.

\’\’Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι η ημέρα του χρόνου που τιμούμε τα ζώα και συλλογιζόμαστε πόσα μας προσφέρουν. Θα κάνουμε ξεχωριστή αυτή τη μέρα για πολλά χρόνια ακόμα με την συμπαράσταση του κοινού που απολαμβάνει τις εκδηλώσεις και επικροτεί τις προσπάθειες μας.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook