\”Η δουλειά μου είναι κυριολεκτικά μια θυσία αίματος στο βωμό της τέχνης\”. Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Vincent Castiglia ο οποίος χρησιμοποιεί το ίδιο του το αίμα για να ζωγραφίσει.

Ο 30χρονος καλλιτέχνης έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον δώδεκα ποτήρια από το αίμα του σε πίνακές του.

Εδώ και δέκα χρόνια χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική για να δώσει \”ζωή στην τέχνη του\”. Μόλις εγκαινίασε την τελευταία του έκθεση στο Μανχάταν με τον τίτλο Resurrection- Ανάσταση κι όπως εκμυστηρεύεται η υποδοχή του φιλότεχνου κοινού είναι ανάμεικτη.

Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους άλλοι μιλούσαν για κάτι το πρωτοποριακό και άλλοι δε δίστασαν να χαρακτηρίσουν την επιλογή του μάλλον ανατριχιαστική.

Ο νεαρός αραιώνει το αίμα του και στη συνέχεια με τα πινέλα του δίνει στους πίνακές του ένα ανατριχιαστικό κοκκινωπό χρώμα.

Όπως αναφέρει το odditycentral για ένα πίνακά του να δουλεύει ασταμάτητα τουλάχιστον για 3 μήνες. Το πάθος του για την τέχνη του ήταν τέτοιο μάλιστα που το 2008 έφθασε στο νοσοκομείο. Ο ένας του πνεύμονας κατέρρευσε λόγω της τεράστιας ποσότητας αίματος που άντλησε από μέσα του. Τώρα δηλώνει ότι είναι πολύ πιο προσεκτικός

Το πάθος του για την τέχνη του ήταν τέτοιο μάλιστα που το 2008 έφθασε στο νοσοκομείο. Ο ένας του πνεύμονας κατέρρευσε λόγω της τεράστιας ποσότητας αίματος που άντλησε από μέσα του. Τώρα δηλώνει ότι είναι πολύ πιο προσεκτικός.

Έργο του έχει γίνει εξώφυλλο στην Ελβετική χέβι Μέταλ μπάντα Triptykon’s. Οι τιμές των έργων του ξεκινούν από τα 950 δολάρια και να φθάνουν τα… 26000 δολάρια!


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook