Σύσκεψη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας συγκάλεσε στο Θραψανό ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επιπλέον οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα πεπραγμένα του Δήμου που διενεργεί ανά τρίμηνο η Δημοτική Αρχή, αλλά και στα πλαίσια του προγραμματισμού δράσης για το επόμενο διάστημα.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της περαιτέρω μείωσης της ήδη ελλιπούς χρηματοδότησής της, που αγγίζει το 60% σε σχέση με το 2009. 

Όπως επισημάνθηκε, τόσο οι Δήμοι όσο και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης δίνουν καθημερινό αγώνα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους μέσα στη δυσμενή οικονομική κατάσταση, που αν συνεχιστεί τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, αφού τους στερεί τη δυνατότητα παροχής βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ενημέρωσε του παρευρισκόμενους για τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής προς την κεντρική κυβέρνηση, για να σταματήσει επιτέλους η πολιτική της αυθαίρετης αποδόμησης υπηρεσιών της υπαίθρου που ακολουθούν τα Υπουργεία.

Τέλος, έγινε ενημέρωση για τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο σύνολο του Δήμου, με στόχο αφενός τη βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και αφετέρου τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Παράλληλα, διαβουλεύσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 6:00μ.μ. στο Αρκαλοχώρι και για αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 6:00μ.μ. στο Καστέλλι με θέμα την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης για τους οικισμούς Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού.

Στις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αρκαλοχώρι και το Καστέλλι αντίστοιχα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν φορείς, επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν από το μελετητή για τον επικείμενο σχεδιασμό και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης των παραπάνω οικισμών έχει προγραμματιστεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η μελέτη έχει ως στόχο τη διερεύνηση των κυκλοφοριακών συνθηκών στην αστική περιοχή του Δημοτικού διαμερίσματος Αρκαλοχωρίου, του Δημοτικού διαμερίσματος Καστελλίου και του Δημοτικού Διαμερίσματος Θραψανού.

Στα πλαίσια της μελέτης θα διαμορφωθούν προτάσεις ρύθμισης της κυκλοφορίας με διαχειριστικές παρεμβάσεις, προτάσεις για τη στάθμευση και βελτιώσεις διαμόρφωσης και λειτουργίας των βασικών κόμβων των περιοχών.

Επίσης θα εξετασθεί η διατήρηση ή η τροποποίηση της υφιστάμενων ρυθμίσεων στη βάση της καλύτερης εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας και των αναγκών της εμπορικής δραστηριότητας στις περιοχές, καθώς και προτάσεις πεζοδρόμησης οδών στις κεντρικές εμπορικές περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook