Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποίησαν Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή βουλευτών του ΚΚΕ.

Περισσότεροι από 300 συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τα νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι νέες περικοπές στις συντάξεις θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση.

Η πορεία, φτάνοντας στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο κλούβες της αστυνομίας, που είχαν αποκλείσει τον δρόμο και δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν, αρχικά, τη συνέχιση της πορείας.

Έπειτα από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων και αφού έκαψαν συμβολικά μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνταξιούχοι κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των ανδρών των ΜΑΤ και να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκεί έκαψαν συμβολικά και δεύτερη σημαία της Ε.Ε. και στη συνεχεία αποχώρησαν ειρηνικά, δίνοντας ραντεβού για σήμερα στις 6 το απόγευμα, στα συλλαλητήρια ενάντια στα νέα μέτρα που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.


news247.gr