Με αρκετές διακρίσεις επέστρεψε από το Ηράκλειο ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων όπου συμμετείχε στο 4ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα.

Η σχετική ενημέρωση του ΟΑΧ:

Για μία ακόμα φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Α. Χανίων επέστρεψαν από το Ηράκλειο, όπου διεξάχθηκε το 4ο Παγκρήτιο πρωτάθλημα για το 2012, με αποσκευές γεμάτες κύπελλα. Με συνολικό απολογισμό 3 πρώτες, 2 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις κράτησε ψηλά τον πήχη και σε αυτό το τουρνουά.

Στα αγόρια 14 ο Χανιώτικος σύλλογος εκπροσωπήθηκε από 6 αθλητές και κατάφερε να πάρει την 1η, την 2η και την 3η θέση με τον Κηπουρό Σταύρο να είναι ο μεγάλος νικητής που επικράτησε του συναθλητή του Ναούμ Σπύρου στον τελικό με σκορ 6/0 6/4. Νωρίτερα στον ένα ημιτελικό ο Ναούμ νίκησε δύσκολα μετά από 2 ώρες αγώνα τον επίσης Χανιώτη Αρετάκη Γιάννη, που κατετάγη 3ος, με σκορ 6/4 7/6(6). Στην ίδια κατηγορία ως τους 8 έφτασαν ο Σχοινοπλοκάκης Κωνσταντίνος που έχασε στις λεπτομέρειες από τον Νικολακάκη (Ηράκλείο) με σκορ 4/2 1/4 7/10 καθώς στο τέλος κουράστηκε και ο Κρασουδάκης Γιάννης που επικράτησε του άλλου Χανιώτη Τσιβουράκη Αντώνη στον 2ο γύρο με σκορ 4/2 4/1.

Στα κορίτσια 14 την 1η θέση πήρε η Ναούμ Μαρία που έφτασε ως τον τελικό συναντώντας αντίσταση μόνο στον ημιτελικό από την άλλη Χανιώτισσα Κοκκινάκη Ευαγγελία, της οποίας επικράτησε με σκορ 6/4 6/2. στον τελικό η Ναούμ αντιμετώπισε την Τζαγκαράκη από την Σητεία την οποία νίκησε με 6/3 6/3. Σε αυτή την κατηγορία αποκλείστηκαν στις 8 η Διγαλάκη Κορίνα που προηγουμένως νίκησε δύσκολα την Τζανάκη Ισμήνη 2/1 σετ και η Μιουμπή Κωνσταντίνα που πέρασε bye και ηττήθηκε στον 1ο της αγώνα. Στον 1ο γύρο αποκλείστηκε η Κοκκινάκη Ευγενία από την αδερφή της με σκορ 2/4 2/4.

Στα αγόρια 12 ο Αλεξάκης Πέτρος ήταν ο νικητής με πολύ καλές εμφανίσεις, ειδικά στον τελικό απέναντι στον Ταμιωλάκη (Ηράκλειο) που αν και βρέθηκε να χάνει 1/0 σετ επέστρεψε και πήρε εντυπωσιακά τα άλλα 2 με 6/4 και 6/3. 3ος αναδείχθηκε ο Τζανάκης Κυριάκος που αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τον Ταμιωλάκη με σκορ 0/6 5/7 αν και στο 2ο σετ προηγήθηκε 5/4 και 40/30. Ως τους 8 έφτασαν οι Ματσαμάκης Αντώνης, Κωνστανταράκης Αντώνης και Σχοινοπλοκάκης Γιώργος, νικώντας αντίστοιχα τον Χανιώτη Κονταράκη Ανδρέα ο 1ος, τον Καρύδη (Ηράκλειο) δύσκολα ο 2ος και τον Σιμάτο (Ηράκλειο) επίσης δύσκολα ο 3ος. Στον 1ο γύρο αποκλείστηκε ο επίσης αθλητής του Ο.Α.Χ. Σπανουδάκης Παύλος.

Στα κορίτσια 12 την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Κουκλάκη Ευγενία κατακτώντας την 2η θέση πετυχαίνοντας μάλιστα 3 νίκες επί τον Πετυμεζάκη (Ηράκλειο), Κουριδάκη Αθηνά επίσης του Ο.Α.Χ. και Μιουμπή Μύριαμ του Ο.Α.Χ. σ’ ένα ημιτελικό με σκορ 6/3 4/6 6/3 που κράτησε 2,5 ώρες! Στον τελικό ηττήθηκε από την καλύτερη Μαρνέλλου (Ηράκλειο) με 1/6 0/6. Την 3η θέση λοιπόν κατέλαβε η Μιουμπή με 2 καλές νίκες, ενώ η Κουριδάκη που επικράτησε της Μπαλάσκα Βασιλικής του Ο.Α.Χ. έφτασε στην 8άδα.

Τέλος στα κορίτσια 16 ο Ο.Α.Χ. εκπροσωπήθηκε από 3 αθλήτριες, την Κουκλάκη Ελένη, την Ξηρογιάννη Ματίνα και την Κρασουδάκη Θέμις, που αν και προσπάθησαν ηττήθηκαν και οι 3 στον 1ο τους αγώνα.

Ακόμα στο 8ο Πανελλαδικό που διεξάγεται στην Καβάλα πήραν μέρος 3 αθλητές του Ο.Α.Χ. με τον Αρετάκη Γιάννη να περνάει από τα προκριματικά στο κυρίως ταμπλό όπου εκεί πέτυχε ακόμα 1 νίκη για ν’ αποκλειστεί στους 16 από τον Αγιούς (Κέρκυρα). Οι Ναούμ Μαρία και Ναούμ Σπύρος συμμετείχαν απ’ ευθείας στο κυρίως ταμπλό αλλά δυστυχώς αποκλείστηκαν από τον 1ο γύρο. Στο ίδιο τουρνουά αλλά με έδρα τις Σέρρες για την κατηγορία των 12 Τσιβουράκης Αντώνης, Μπαλάσκα Βασιλική και Μιουμπή Μύριαμ μπήκαν στο κυρίως ταμπλό και εκεί ηττήθηκαν στον 1ο γύρο.