Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 14οι Διεθνείς \”Κορίσσιοι\” Διασυλλογικοί αγώνες Κανόε Καγιάκ που φιλοξενήθηκαν στη Λίμνη Κουρνά του δήμου Αποκορώνου το σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου.
Το μήνυμα που εξέρχεται από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση είναι αυτό της αισιοδοξίας, το οποίο πηγάζει από τη συμμετοχή των δεκάδων σωματείων αλλά και των εκατοντάδων αθλητών, σε μία εποχή πλήρους ισοπέδωσης της κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Χάρη στον εθελοντισμό και την χορηγική υποστήριξη, οι \”Κορίσσιοι\” αγώνες ήταν φέτος οι καλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά και αυτό είναι ένα σπουδαίο γεγονός αν ληφθεί υπόψη η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κυρία Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη: \”Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι οι άνθρωποι στον Ναυτικό Όμιλο που για 14η χρονιά φιλοξενήσαμε στη Λίμνη του Κουρνά και στον δήμο Αποκορώνου, τους Κορίσσιους αγώνες Κανόε Καγιάκ. Ευχαριστούμε θερμότατα τον δήμο Αποκορώνου και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε αυτή η διοργάνωση να γίνει πραγματικότητα για μία ακόμα χρονιά και όλα τα σωματεία που πήραν μέρος. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε ανάλογους αγώνες και να κάνουμε πράξη αθλητικά γεγονότα γιατί αυτός ο τόπος έχει πραγματικά ανάγκη από τέτοιες εκδηλώσεις\”.
Στους αγώνες έδωσε το παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, που συνεχάρη τη διοίκηση του Ν.Ο.Χ. για το γεγονός ότι κόντρα στην κρίση της εποχής διοργάνωσε τους αγώνες.
\”Θεωρώ ότι είναι ευχής έργο που έστω και κάτω από αυτές τις δυσκολίες, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων κατάφερε να διοργανώσει αυτούς τους αγώνες\”, ανέφερε αρχικά ο κ. Νικολόπουλος, για να συνεχίσει λέγοντας τα εξής: \”Ως επικεφαλής του αθλήματος μπορώ να πω πως είναι ευτυχία για την τοπική κοινωνία να συμμετέχει στον αθλητισμό. Για μένα, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και όποιος τον εγκαταλείπει, έρχεται αντιμέτωπος με άσχημα αποτελέσματα στην πορεία της ζωής του. Οι αγώνες έγιναν με απόλυτη επιτυχία, οργανωτική πληρότητα και τελειότητα και αυτό οφείλεται στη διοίκηση του Ν.Ο. Χανίων και στους ανθρώπους γενικώς που ασχολούνται με τον Όμιλο και το άθλημα του Κανόε Καγιάκ.
Σίγουρα, το άθλημα του Κανόε Καγιάκ έχει προβλήματα. Πέραν τούτου όμως είναι ένα άθλημα που αρέσει στον κόσμο και το οποίο το αγκαλιάζουν όσοι το γνωρίζουν. Δικό μας μέλημα είναι να το αναδείξουμε ακόμα περισσότερο στην κοινωνία. Οι καιροί είναι χαλεποί και τα οικονομικά έχουν ξεφύγει από κάθε όριο. Ωστόσο, θεωρώ ότι σε λίγες μέρες ένα καινούργιο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία θα επιδιώξει να κάνει ακόμα καλύτερο το άθλημα και να αγκαλιάσει τα παιδιά που ασχολούνται με το Κανόε Καγιάκ\”.
Από την πλευρά του, ο έφορος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Δημήτρης Καλλιβρετάκης, σημειώνει: \”Πεισμώσαμε για να διοργανώσουμε φέτος αυτούς τους αγώνες και μάλιστα χωρίς να επιβάλλουμε καμία έκπτωση! Τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν τις μοναδικές νότες αισιοδοξίας στην γκρίζα κατάσταση που επικρατεί και μία ψυχολογική ανάταση για την κοινωνία. Οφείλουμε να δώσουμε διεξόδους στα παιδιά του αθλητισμού και από αυτά να αντλούμε κι εμείς οι γονείς και ολόκληρη η κοινωνία αισιοδοξία… Πιστεύω ότι οι αγώνες ήταν άρτιοι, γεγονός το οποίο οφείλεται στην τοπική κοινωνία και στους χορηγούς. Ο δήμος Αποκορώνου συνέβαλλε τα μέγιστα προκειμένου να μην ληφθεί τίποτα. Όλες οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία προσέφεραν επίσης σημαντικό έργο. Ευχαριστούμε επίσης τον χρυσό χορηγό του τμήματος μας, την ΑΝΕΚ LINES, η οποία διευκόλυνε τις ομάδες να έρθουν στα Χανιά με έκπτωση στα εισιτήριά τους, γεγονός που βοήθησε να υπάρχει αυτή η καταπληκτική συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στους Κορίσσιους αγώνες έλαβαν μέρος σχεδόν 200 αθλητές! Επιτυχία αποτελεί επίσης ότι καθιερώνονται οι αγώνες των Special Olympics που διοργανώθηκαν για 2η συνεχόμενη χρονιά\”.
Τέλος, ο Νίκος Κοκολάκης, με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου Αποκορώνου, δήλωσε: \”Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές και τους διοργανωτές αλλά και να ευχαριστήσω τους χορηγούς, οι οποίοι σε περίοδο κρίσης δεν μας γύρισαν την πλάτη ώστε να διοργανωθούν αυτοί οι αγώνες. Εάν αυτή την εποχή, εκλείψει ο εθελοντισμός και οι χορηγίες, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνονται αγώνες Κανόε Καγιάκ\”.

nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook