Μεγάλης έκτασης καταστροφές, που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς υπερβαίνουν κατά πολύ τις 10 χιλ. ευρώ, προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο παρατηρητήριο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στη θέση «ΜΑΔΑΡΑ» στον Κόφινα. Η αποτρόπαια αυτή πράξη έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης που υπάρχει στον Δήμο Γόρτυνας, με αποτέλεσμα η δημόσια περιουσία να βρίσκεται στο έλεος των κακοποιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες εισήλθαν στο παρατηρητήριο με σκοπό την κλοπή. Επειδή ωστόσο στο παρατηρητήριο δεν υπήρχε κάτι αξίας, θεώρησαν πως έπρεπε να εκδικηθούν και να λεηλατήσουν το χώρο. Στο σημείο βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, Σταύρος Ξυλούρης, προκειμένου να κάνει αυτοψία και να προχωρήσει κατόπιν σε επίσημα καταγγελία στο ΑΤ Πύργου.

Όπως υποστήριξε στις δηλώσεις του ο κ. Ξυλούρης, οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να αποκατασταθούν και να γίνει ξανά ο χώρος λειτουργικός και φιλόξενος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της απουσίας της αστυνομίας.

 «Είναι επιεικώς απαράδεκτο σε μια έκταση 462.71 τ.χλμ, όση δηλαδή η επικράτεια που καταλαμβάνει ο Δήμος Γόρτυνας, να μην υπάρχει ένα Αστυνομικό Τμήμα. Δυστυχώς στο πάγιο και καθ’ όλα δίκαιο αίτημα του Δήμου Γόρτυνας, για την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος, οι αρμόδιοι κωφεύουν επιδεικτικά.

Οι βανδαλισμοί του παρατηρητηρίου αποτελούν τμήμα μιας μακριάς λίστας ανάλογων περιστατικών που έχουν λάβει χώρα στο Δήμο Γόρτυνας τα τελευταία χρόνια και τα οποία είναι απόρροια της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή.

Οι φθορές σε δημόσια κτίρια, σε περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και σε εργοτάξια όπου εκτελούνται σε δημοτικά έργα, δεν έχουν τέλος.

Οι δράστες παραβίασαν την είσοδο του παρατηρητηρίου κι επειδή δεν βρήκαν στο εσωτερικό αντικείμενα αξίας, αποφάσισαν όπως φαίνεται να εκδικηθούν με αποτέλεσμα να σπάσουν τα πάντα. Δεν άφησαν κυριολεκτικά τίποτε όρθιο στο εσωτερικό του κτιρίου και χωρίς υπερβολή μόνο που δεν το κατεδάφισαν. Είναι κρίμα σε μια περίοδο που έχουν εγκριθεί δράσεις για την περιοχή, στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (Ο. Σ .Α .Π .Υ) να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα

Οι ζημιές υπολογίζονται πάνω από 10.000 ευρώ. Είναι πράγματι να απορεί κανείς με το μίσος που επέδειξαν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ξυλούρης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook