Την κλήση για κατάθεση των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φίλιππου Σαχινίδη, καθώς και του νυν υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει επιστολή στην επιτροπή με την οποία ζητούσε ο ίδιος την κλήση του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Στην επιστολή του – μεταξύ άλλων – ο κ. Βενιζέλος κρίνει πως θα ήταν χρήσιμη για το έργο της επιτροπής η ενημέρωση της απευθείας από τον ίδιο ως πρώην υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για όσα γνωρίζει από την περίοδο της θητείας του στο ΥΠΟΙΚ για το θέμα.

«Όπως ξέρετε, ζήτησα ήδη το υλικό αυτό να διαβιβασθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γιατί μόνο η πλήρης παρουσίαση της αλήθειας μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από τον κλοιό της δημαγωγίας και της ισοπέδωσης των πάντων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του τόπου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, από τις από 13.30 καταθέτουν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Σπύρος Κλαδάς και ο νυν επικεφαλής Στέλιος Στασινόπουλος.

 

skai.gr